Home / šport / Ostatné športy / Petra Vlhová prišla o ďalšie preteky Svetového pohára, program zrušili aj Žampovcom

Petra Vlhová prišla o ďalšie preteky Svetového pohára, program zrušili aj Žampovcom

6.12.2020 (Webnoviny.sk) – Nedeľňajší program Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní kompletne padol za obeť nepriaznivému počasiu. Už od sobotného večera je známe, že vo švajčiarskom St. Moritzi sa neuskutoční ani druhý plánovaný ženský super G novej sezóny.

Žampovci pokračujú v pondelok

V nedeľu ráno zasa vyšla správa, že súťažiť nebudú ani muži v obrovskom slalome v talianskom stredisku Santa Caterina Valfurva. Znamená to, že bez pretekov v nedeľu zostali Petra Vlhová aj súrodenci Adam a Andreas Žampovci.

Zatiaľ čo líderka ženskej časti SP Vlhová zostala v prvý decembrový víkend úplne bez pretekov, Žampovci sa po skvelých sobotňajších výsledkoch (7. a 24. miesto) môžu tešiť na pondelkové pokračovanie v obrovskom slalome. Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) na svojom webe informovala, že preteky preložili z nedele na pondelok. Čo sa týka dvoch neuskutočnených ženských súťaží v super G, FIS by chcela nahradiť minimálne jednu. Vzhľadom na nabitý decembrový program to však bude možné najskôr v januári v niektorom z týchto troch dejísk – St. Anton, Crans Montana, Garmisch-Partenkirchen.

Lavínové nebezpečenstvo v St. Moritzi

Dôvodom zrušenia súťažného víkendu v St. Moritzi bolo silné sneženie a vietor, ktorých následkom vzniklo aj lavínové nebezpečenstvo. Preto v oblasti St. Moritzu uzavreli všetky lyžiarske svahy. Podľa FIS situáciu takto vzniknutú situáciu vyhodnotil Inštitút lesov, snehu a lavín v Davose. Hlavný riaditeľ ženských pretekov FIS Peter Gerdol už v sobotu vylúčil prípadnú náhradu pretekov v pondelok.

Jasne sa vyjadrili, že blokujú celý kopec. Vôbec nebolo možné dostať sa do miesta štartu a lyžovať tam. Tieto veci sú dôležitejšie ako naše preteky,“ cituje Gerdola portál ORF. „Správa o zrušení pretekov ma zastihla ešte v posteli. Potešila som sa. Napadlo veľmi veľa snehu a podmienky sú naozaj zlé. Krátky oddych som využila na kondičný tréning v posilňovni,“ uviedla Petra Vlhová pre RTVS.

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová prišla o ďalšie preteky Svetového pohára, program zrušili aj Žampovcom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nepálsky šerpa Kami Rita opäť pokoril vlastný rekord, má za sebou už 29 výstupov na Mount Everest

Vlani po dvoch výstupoch informoval, že s lezením neprestane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *