Home / SLOVENSKO / Jaroslav Haščák ide do väzby, rozhodol Špecializovaný trestný súd

Jaroslav Haščák ide do väzby, rozhodol Špecializovaný trestný súd

4.12.2020 (Webnoviny.sk) – Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vzala finančníka Jaroslava Haščáka do väzby. Informovala o tom hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková s tým, že do väzby ide aj obvinená Dana A.

„Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestné súdu rozhodla o vzatí do väzby dvoch osôb, konkrétne J. H. a D. A., ktoré sú obvinené z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti a iné. Dôvodom väzby u oboch obvinených je obava z ovplyvňovania svedkov, teda kolúzna väzba,“ uviedla Kudjáková.

Doplnila, že rozhodnutie nie je právoplatné, pretože obvinení podali proti nemu sťažnosti, o ktorých rozhodne Najvyšší súd SR.

Polícia zadržala Jaroslava H. v utorok 1. decembra. Následne ho obvinili pre trestné činy korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Obvinenia podľa medializovaných informácií súvisia s kauzou Gorila.

Spis Gorila sa na verejnosti objavil v decembri 2011, jeho obsah tvorili prepisy rozhovorov medzi viacerými politikmi a osobami z prostredia finančných skupín.

Za autora spisu je považovaný bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter H. Od roku 2012 na prípade pracuje špeciálny vyšetrovací tím.

Viac k témam: kauza Gorila, väzba
Zdroj: Webnoviny.sk – Jaroslav Haščák ide do väzby, rozhodol Špecializovaný trestný súd © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini si nemyslí, že ľudia idú voliť podľa toho, či sa kandidáti dvadsaťkrát stretnú pred voľbami

Ivan Korčok považuje za dôležité, aby sa prezidentskí kandidáti stretávali v predvolebných diskusiách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *