Home / SLOVENSKO / Vláda sa bude zaoberať pomocou správcom pozemkom či návrhmi poslancov o dopingu

Vláda sa bude zaoberať pomocou správcom pozemkom či návrhmi poslancov o dopingu

25.11.2020 (Webnoviny.sk) – Ministri sa budú v stredu 25. novembra zaoberať rušením a preradením legislatívnych úloh Ministerstva kultúry SR či poslaneckým návrhom, ktorý reflektuje požiadavky Svetového antidopingového programu.

Pomoc správcom poľnohospodárskych a lesných pozemkov

Zo zverejneného programu vyplýva, že vláda bude rokovať aj o pomoci správcom poľnohospodárskych a lesných pozemkov. Oboznámiť by sa mala aj so závermi zasadnutia Rady vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť.

Vládny kabinet by mal na svojej schôdzi rozhodnúť, či súhlasí s návrhom koaličných poslancov Richarda Nemca, Petra Vonsa (obaja OĽaNO) a Radovana Slobodu (SaS), ktorí chcú napríklad zaviesť nové skutkové podstaty porušenia antidopingových pravidiel.

Nechcú vyradenie športovcov z medzinárodných súťaží

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktoré materiál na vládu predkladá, uviedlo, že schválením poslaneckého návrhu sa má zamedziť situácii, aby Slovensko nadobudlo status non-compliance, dôsledkom čoho by mohlo byť aj vyradenie slovenských športovcov z medzinárodných súťaží.

Vláda by sa mala rokovať aj o zmiernení niektorých povinností správcov poľnohospodárskych a lesných pozemkov počas pandémie. Malo by ísť o niektoré práva a povinnosti skladovateľov, vlastníkov a správcov pozemkov, ktoré nebolo možné pre pandémiu zabezpečiť v potrebnom rozsahu, teda v lehotách podľa stanovených záväzných predpisov.

Program 54. schôdze vlády SR

1. Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Richarda Nemca, Radovana Slobodu a Petra Vonsa na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 440/2015 Z. z. o športe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 216)
Predkladateľ: minister školstva, vedy, výskumu a športu

2. Návrh zákona, ktorým sa mení zákon č. 282/2020 Z. z. o ekologickej poľnohospodárskej výrobe
Predkladateľ: minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka

3. Návrh na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení zákon č. 282/2020 Z. z. o ekologickej poľnohospodárskej výrobe
Predkladateľ: minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka

4. Návrh zákona, ktorým sa dopĺňajú niektoré zákony v pôsobnosti Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky v súvislosti s ochorením COVID-19
Predkladateľ: minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka

5. Návrh na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa dopĺňajú niektoré zákony v pôsobnosti Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky v súvislosti s ochorením COVID-19
Predkladateľ: minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka

6. Národná rámcová stratégia podpory sociálneho začlenenia a boja proti chudobe (aktualizácia) – návrh
Predkladateľ: minister práce, sociálnych vecí a rodiny

7. Návrh na zrušenie niektorých úloh v Pláne legislatívnych úloh vlády Slovenskej republiky na mesiace september až december 2020
Predkladateľ: ministerka kultúry

8. Návrh plánu zahraničných stykov vlády Slovenskej republiky na december 2020
Predkladateľ: minister zahraničných vecí a európskych záležitostí

Informatívne materiály

a. Informácia o 38. zasadnutí Rady vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť
Predkladateľ: ministerka spravodlivosti

Viac k témam: Matovičova vláda (OĽaNO-Sme rodina-SaS-Za ľudí)
Zdroj: Webnoviny.sk – Vláda sa bude zaoberať pomocou správcom pozemkom či návrhmi poslancov o dopingu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívne Slovensko zvoláva mimoriadny výbor, chce riešiť aroganciu prezidenta finančnej správy Kissa (video)

Podľa poslankyne Dariny Luščíkovej (PS) je pre prezidenta finančnej správy odmietnutie pozvania prísť na finančný výbor premárnená príležitosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *