Home / SVET / Maďarsko testuje ruskú vakcínu proti koronavírusu, rokujú aj o možnej domácej výrobe

Maďarsko testuje ruskú vakcínu proti koronavírusu, rokujú aj o možnej domácej výrobe

23.11.2020 (Webnoviny.sk) – Maďarsko napreduje s testovaním ruskej vakcíny proti koronavírusu, ktorej vzorky dostalo minulý týždeň ako prvé v Európe. Maďarský minister zahraničia Péter Szijjártó uviedol, že desať počiatočných dávok vakcíny Sputnik V budú v jeho krajine testovať na bezpečnosť a účinnosť. Minulý týždeň Szijjártó oznámil, že maďarský výrobca liekov a jeho ruskí partneri rokujú o možnej domácej výrobe vakcíny.

Viac o téme: Koronavírus

Vakcína Sputnik V, ktorú Rusko v auguste predstavilo ako prvú registrovanú vakcínu proti ochoreniu COVID-19 na svete, nedokončila pokročilé klinické testy a dosiaľ ju neposúdila Európska lieková agentúra. V Rusku ju už dostali zdravotnícki pracovníci a ďalšie vysoko rizikové skupiny.

Viac o téme: Koronavírus COVID-19 vakcína

Maďarsko podľa svojho ministra zahraničia tiež rokuje s tromi čínskymi výrobcami vakcín a kúpilo aj 2,8 miliónov dávok čínskych antivirotík. Krajina má zároveň zarezervovaných 12 miliónov dávok vakcín od európskych a amerických výrobcov, ako sú AstraZeneca, Janssen a Pfizer a BioNTech.

Viac k témam: Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Maďarsku, vakcína
Zdroj: Webnoviny.sk – Maďarsko testuje ruskú vakcínu proti koronavírusu, rokujú aj o možnej domácej výrobe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zo severu Charkovskej oblasti evakuovali od začiatku ruskej ofenzívy už viac než desaťtisíc ľudí

Ruské sily sa naďalej pokúšajú preraziť ukrajinskú obranu pri obci Zelene a pokračujú v úsilí obsadiť mesto Vovčansk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *