Home / SLOVENSKO / Sulíkov plán je obžalobou Matoviča z nečinnosti, Hlas-SD ho hodnotí ako precízny a racionálny

Sulíkov plán je obžalobou Matoviča z nečinnosti, Hlas-SD ho hodnotí ako precízny a racionálny

23.11.2020 (Webnoviny.sk) – Pandemický plán, ktorý predstavila strana Sloboda a Solidarita (SaS), je podľa Hlasu – sociálnej demokracie (Hlas-SD) obžalobou premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) z nečinnosti.

Málo a veľmi nakazené regióny

Na pondelkovej tlačovej konferencii to uviedol poslanec Národnej rady SR a člen strany Hlas-SD Richard Raši. Doplnil, že nerozumie, prečo má Slovensko dva pandemické plány. Okrem SaS plán pripravilo aj ministerstvo zdravotníctva.

„Plán SaS je viac precízny, nedáva možnosť robiť absurdnosti,“ povedal Raši. Plán liberálov považuje za striktný a racionálny. Základnou myšlienkou plánu SaS, ktorý v pondelok predstavili, je rozlišovať medzi málo a veľmi nakazenými regiónmi.

Viac o téme: Koronavírus

Semafor zdravia je rozdelený na osem kapitol, prvá sa týka všeobecných podmienok, ktoré platia vždy. Súčasťou semaforu sú zároveň špecifické opatrenia. Tie budú jednotlivým regiónom prideľované podľa toho, v akom stave sa nachádzajú.

Celé Slovensko je v pláne SaS rozdelené na 36 častí podľa jednotlivých obvodov regionálnych úradov verejného zdravia. Každá takáto časť Slovenska by mala pridelené skóre.

Štyri veličiny

To by určovali štyri veličiny, a to počet nakazených na 100-tisíc obyvateľov, počet nakazených ľudí nad 65 rokov na 100-tisíc obyvateľov z tejto vekovej skupiny, rýchlosť ako sa vírus šíri a pozitivita, teda koľko percent z urobených testov bolo pozitívnych.

Hlas zároveň vyzýva premiéra, aby prestal s prípravou decembrového celoplošného testovania a tiež, aby zrušil nákup 16 miliónov antigénových testov a nakupoval len na základe odporúčaní Európskej komisie.

Celonárodné celoplošné testovanie je podľa Rašiho nezodpovedné voči ľuďom, samosprávam aj zdravotníkom. „Žiadna iná krajina na svete nás celoplošným testovaním nenasleduje a ani nebude,“ doplnil Raši.

Viac k témam: Matovičova vláda (OĽaNO-Sme rodina-SaS-Za ľudí), pandemický plán
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulíkov plán je obžalobou Matoviča z nečinnosti, Hlas-SD ho hodnotí ako precízny a racionálny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *