Home / SVET / Biden sa pripravuje na nástup do Bieleho domu, mená členov svojho kabinetu predstaví už čoskoro

Biden sa pripravuje na nástup do Bieleho domu, mená členov svojho kabinetu predstaví už čoskoro

22.11.2020 (Webnoviny.sk) – Novozvolený americký prezident Joe Biden, ktorý v piatok oslávil 78. narodeniny, by v priebehu budúceho týždňa mohol oznámiť mená najvyšších predstaviteľov svojho kabinetu.

Viac o téme: Prezidentské voľby v USA

Viceprezident Spojených štátov v ére prezidenta Baracka Obamu (2009-2017), ktorý v tohtoročných voľbách triumfoval nad Donaldom Trumpom, pred niekoľkými dňami vyhlásil, že sa už rozhodol, kto povedie ministerstvo financií.

Tento výber, spoločne s menom nového ministra zahraničných vecí, by mohol oznámiť ešte pred Dňom vďakyvzdania (26. novembra, pozn.).

Aj keď súčasný prezident Trump odmieta volebnú prehru a pokúša sa zvrátiť výsledky hlasovania v kľúčových štátoch, Bidenov krok má predstavovať posolstvo, že sa zodpovedne pripravuje na nástup do Bieleho domu.

Viac k témam: americký exprezident, prezidentské voľby v USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Biden sa pripravuje na nástup do Bieleho domu, mená členov svojho kabinetu predstaví už čoskoro © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *