Home / SVET / Trumpovi pozorovatelia robia obštrukcie, zdržujú tak prepočítavanie hlasov vo Wisconsine

Trumpovi pozorovatelia robia obštrukcie, zdržujú tak prepočítavanie hlasov vo Wisconsine

22.11.2020 (Webnoviny.sk) – Predstavitelia dohliadajúci na voľby v najväčšom okrese v americkom štáte Wisconsin obvinili pozorovateľov podporujúcich Donalda Trumpa z obštrukcií pri prepočítavaní hlasov.

Viac o téme: Prezidentské voľby v USA

Dosluhujúci prezident USA požiadal o prepočítanie hlasov v okresoch Milwaukee a Dane v nádeji, že v oboch silne liberálnych obvodoch zvráti víťazstvo Joea Bidena o približne 20 600 hlasov.

Pozorovatelia vo viacerých prípadoch vznášajú námietky proti všetkým hlasovacím lístkom a neustále prerušujú proces početnými otázkami a komentármi.

„Neustále sťažnosti republikánov v Milwaukee spôsobilo oneskorenie prepočítavania. Je to neakceptovateľné. Niektorí Trumpovi pozorovatelia vyslovene nevedia, čo činia,“ povedal zástupca okresnej volebnej komisie v Milwaukee George Christenson.

Trump za čiastočné prepočítanie vo Wisconsine musí zaplatiť 3 milióny eur. Podľa predpisov tohto štátu musí byť proces prepočítania skončený do 1. decembra.

Viac k témam: americký prezident, prezidentské voľby v USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Trumpovi pozorovatelia robia obštrukcie, zdržujú tak prepočítavanie hlasov vo Wisconsine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby priznáva vražednú kampaň proti spolupracovníkom Kremľa

Oficiálne sa k tomu nepriznáme. Zároveň však môžem ponúknuť niektoré podrobnosti, uviedol Vasyl Maľuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *