Home / SLOVENSKO / Vianočný strom postavili už aj v Prešove, chýbať nebudú ani tučniaci či snehuliaci

Vianočný strom postavili už aj v Prešove, chýbať nebudú ani tučniaci či snehuliaci

19.11.2020 (Webnoviny.sk) – Dominantou prešovskej vianočnej výzdoby bude tento rok 13-metrová jedľa. Vianočný stromček už osadili na tradičnom mieste pred Konkatedrálou sv. Mikuláša na Hlavnej ulici. Ako informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek, jedľa má 28 rokov a meria približne 13 metrov. Do centra mesta ju priviezli z neďalekého Veľkého Šariša z časti Kanaš.

Na stromčeku už o pár dní pribudne aj vianočná výzdoba, ktorá sa skladá z 294 ozdôb. „Ladená bude v zlatých farbách v kombinácii s briliantovou bielou a červenou. V zlato-bielych tónoch bude aj vianočná výzdoba na celej Hlavnej ulici. Výzdoba je vyrobená z materiálov, ktoré vyniknú aj počas dňa, keď nebude zapnuté osvetlenie,“ vysvetlil hovorca.

V rámci výzdoby umiestnia v centre mesta zimné svietiace postavičky, ktoré tradične dotvárajú vianočnú výzdobu v Južnom parku, na pešej zóne a pri Divadle Jonáša Záborského. Chýbať nebudú ani vianočné tučniaky a snehuliaci. „Okrem hlavného stromčeka v centre Prešova pribudne aj ďalších 18 vianočných stromčekov vo všetkých prešovských mestských častiach,“ dodal Tomek.

Viac k témam: vianočný stromček
Zdroj: Webnoviny.sk – Vianočný strom postavili už aj v Prešove, chýbať nebudú ani tučniaci či snehuliaci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *