Home / SVET / OSN posiela 100 miliónov dolárov z núdzových prostriedkov na boj proti hladomoru

OSN posiela 100 miliónov dolárov z núdzových prostriedkov na boj proti hladomoru

18.11.2020 (Webnoviny.sk) – Úrad Organizácie Spojených národov (OSN) pre koordináciu humanitárnych záležitostí uvoľnil 100 miliónov dolárov z núdzových prostriedkov pre sedem krajín v Afrike a na Blízkom východe, ktorým hrozí hladomor v súvislosti s vojnovými konfliktami alebo pandémiou ochorenia COVID-19.

Viac o téme: Koronavírus

Námestník generálneho tajomníka pre humanitárne záležitosti a koordinátor núdzovej pomoci OSN Mark Lowcock sa v tejto súvislosti vyjadril, že by bolo nehorázne, ak by sa svet, v ktorom je viac ako dosť jedla pre všetkých, vrátil do čias, keď boli hladomory bežné.

Podľa vyhlásenia, ktoré úrad zverejnil v noci, poputuje 80 miliónov dolárov do Afganistanu, Burkiny Faso, Konžskej demokratickej republiky, Nigérie, Južného Sudánu a Jemenu, a ďalších 20 miliónov dávajú bokom v súvislosti s očakávaním, že vznikne potreba boja proti hladu v Etiópii, kde tento mesiac vypukli boje v regióne Tigray.

Podľa OSN by mali peniaze putovať najmä najzraniteľnejším skupinám obyvateľstva, ako sú ženy, dievčatá a ľudia so znevýhodnením.

(1 EUR = 1,1830 USD)

Viac k témam: hladomor, Koronavírus, Pandémia, vojnové konflikty
Zdroj: Webnoviny.sk – OSN posiela 100 miliónov dolárov z núdzových prostriedkov na boj proti hladomoru © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Litva nabáda ukrajinských mužov na návrat domov, obmedzí im sociálne dávky alebo vydávanie dokladov

Litovská vláda chce nasledovať príklad Poľska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *