Home / SLOVENSKO / Sloboda bez zodpovednosti je len ilúzia slobody, povedal Matovič pri príležitosti 17. novembra

Sloboda bez zodpovednosti je len ilúzia slobody, povedal Matovič pri príležitosti 17. novembra

17.11.2020 (Webnoviny.sk) – Sloboda bez zodpovednosti je len ilúzia slobody. Pri príležitosti 31. výročia Nežnej revolúcie a Dňa boja za slobodu a demokraciu to vo svojom profile na sociálnej sieti uviedol predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO).

„30 rokov sme spomínali v tento deň na hrdinov Novembra. Na ich odvahu a statočnosť. Na státisíce ľudí, ktorí ich na námestia prišli podporiť, až spolu vytvorili spoločenstvo ľudí, ktoré nám pokojne vydobylo cestu ku slobode. Dnes námestia ovládnu iní ľudia. Roky im odkaz Novembra bol úplne ukradnutý, ba práve naopak, v príkrom rozpore s jeho odkazom jeho hodnoty ničili,“ priblížil premiér.

Matovič zároveň vyhlásil, že dnešný deň nie je pohrebom Novembra 1989, ale jeho budíčkom.

„Budíčkom, aby sme si o to viac uvedomili, že jeho hodnoty musíme neustále chrániť a deťom vysvetľovať. Aby pochopili, že sloboda bez zodpovednosti je len ilúzia slobody. Aby pochopili, že sloboda bez zodpovednosti vedie k anarchii, ktorú dnes budeme vidieť v uliciach v bagandžách mašírovať,“ dodal predseda vlády.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: 17. november, Deň boja za slobodu a demokraciu, Nežná revolúcia
Zdroj: Webnoviny.sk – Sloboda bez zodpovednosti je len ilúzia slobody, povedal Matovič pri príležitosti 17. novembra © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *