Home / SLOVENSKO / Ísť protestovať napriek zákazu zhromažďovania je pre SaS pošliapavaním odkazu Novembra

Ísť protestovať napriek zákazu zhromažďovania je pre SaS pošliapavaním odkazu Novembra

17.11.2020 (Webnoviny.sk) – Ísť protestovať napriek zákazu zhromažďovania je pošliapavaním odkazu novembra 1989. Pri príležitosti 31. výročia Nežnej revolúcie a Dňa boja za slobodu a demokraciu to uviedla koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS).

V stanovisku, ktoré poskytol hovorca strany Ondrej Šprlák, strana zdôraznila, že Deň boja za slobodu a demokraciu je jedným z najdôležitejších spomienok na vybojovanú slobodu.

Zápas o slobodu

Hnutie Sme rodina vo svojom profile na sociálnej sieti zdôraznilo, že pravda je len jedna, vždy víťazí a preto sa za ňu oplatí bojovať.

„Odkaz 17. novembra 1989, keď ľudia spojení na námestiach myšlienkou slobody a demokracie pocítili svoju silu a slabosť totality, je výrazným symbolom nádeje nášho národa. Boj za demokraciu však stále neskončil. Napriek rôznym sklamaniam je našou každodennou úlohou bojovať za demokraciu a právny štát. Zápas o ľudskú slobodu, spravodlivú spoločnosť a funkčný demokratický štát sa novembrovými udalosťami nezavŕšil, ale začal svoju novú etapu,“ uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

Podľa strany je dôležité, aby si Slovensko pripomínalo ľudské obete, ktoré sa spájajú s komunistickou a fašistickou minulosťou slovenskej spoločnosti a nenechali si ukradnúť odkaz stranami, ktorých členovia sa otvorene hlásia k totalitným ideológiám.

Politický boj

„Je neprijateľné, aby odkaz boja za slobodu bol zneužitý na politický boj s cieľom ničiť právny štát, ktorý sme si vybojovali. Ísť protestovať na námestia napriek zákazu zhromažďovania znamená pošliapavať ideu právneho štátu a odkaz novembra. Za akú slobodu chcú protestovať predstavitelia ĽSNS? Za neprávoplatne odsúdeného fašistu Mariana Kotlebu? Ak ide protestovať aj Robert Fico, je namieste položiť si otázku, či bude protestovať za slobodu svojich kumpánov, ktorí sedia momentálne vo väzení. Pridávať sa ku kotlebovcom je hanbou pre akúkoľvek stranu, ktorá sa hlási k demokracii,“ doplnil podpredseda Národnej rady SR Milan Laurenčík.

V Bratislave sa v utorok chystajú dve protestné akcie. Tá prvá sa má podľa organizátorov, ktorí o tom informujú na sociálnej sieti, začať o 15:00 na bratislavskej Hlavnej stanici.

O 16:00 je pred Prezidentským palácom naplánovaný druhý protest. Plánujú sa na ňom zúčastniť poslanci Kotlebovcov – Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS).

Viac k témam: 17. november, Deň boja za slobodu a demokraciu, Nežná revolúcia
Zdroj: Webnoviny.sk – Ísť protestovať napriek zákazu zhromažďovania je pre SaS pošliapavaním odkazu Novembra © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *