Home / SLOVENSKO / Čaputovej a Pellegrinimu dôveruje najviac Slovákov, Fico a Kotleba sú na opačnej strane prieskumu

Čaputovej a Pellegrinimu dôveruje najviac Slovákov, Fico a Kotleba sú na opačnej strane prieskumu

15.11.2020 (Webnoviny.sk) – Najdôveryhodnejšou političkou na Slovensku je prezidentka Zuzana Čaputová. Dôveruje jej 68 percent Slovákov. Za slovenskou hlavou štátu nasledujú expremiér a líder strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini s dôverou 38 percent a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) so ziskom 36 percent.

Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý pre Rozhlas a televíziu Slovenska (RTVS) uskutočnila spoločnosť Median SK v dňoch 6. až 11. novembra na vzorke 1 018 respondentov starších ako 18 rokov.

Na ďalších pozíciách sa umiestnili predseda vlády Igor Matovič (33 percent), ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (28 percent), predseda Národnej rady SR Boris Kollár (27 percent), líder Smeru – sociálnej demokracie Robert Fico (18 percent) a šéf Kotlebovcov – Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba (13 percent).

Viac k témam: prieskum dôveryhodnosti politikov
Zdroj: Webnoviny.sk – Čaputovej a Pellegrinimu dôveruje najviac Slovákov, Fico a Kotleba sú na opačnej strane prieskumu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„Verejne aktívni veriaci občania“ spísali výzvu na podporu Korčoka, podpísali ju aj niektorí politici

Deklarujú, že Korčok nie je pre veriacich žiadnym strašiakom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *