Home / SLOVENSKO / Matovič podľa Sulíka povýšil osobnú zášť nad zdravý rozum, no SaS naďalej zostane pevnou súčasťou koalície

Matovič podľa Sulíka povýšil osobnú zášť nad zdravý rozum, no SaS naďalej zostane pevnou súčasťou koalície

13.11.2020 (Webnoviny.sk) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) zostáva pevnou súčasťou koalície a spoľahlivým partnerom predsedu vlády SR Igora Matoviča (OĽaNO) pri napĺňaní Programového vyhlásenia vlády. Strana to uviedla v reakcii na piatkovú tlačovú besedu premiéra.

„S ľútosťou sa pozeráme na konanie predsedu vlády, ktorý svoju osobnú zášť povýšil nad zdravý rozum,“ povedal predseda SaS Richard Sulík. V tlačovej správe o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Ako uviedla strana, minister školstva dnes predložil relevantný návrh, aby sa deti vrátili do školy a zaviedli sa opäť semafory, podľa ktorých sa zatvárali len triedy či školy, kde sa objavila nákaza. Tento scenár podľa strany mohol fungovať pred pár týždňami, teraz už nie, lebo Igor Matovič všetko podmieňuje politickou lojalitou a nič iné ako súhlas neprijíma.

„Okrem semaforu pre školy, ktorý sme na Slovensku už mali, sme navyše prišli s modelom mobilného testovania, ktoré by bolo k dispozícií na požiadanie školy. V prípade potreby by tak vedeli prísť na školu individuálne testovacie tímy. Tento projekt bol preddohodnutý so samosprávami. Zabezpečovanie a distribúcia testov a ochranných pomôcok by išla od ministerstva školstva. Na pandemickú komisiu som teda prišiel s konkrétnym plánom,“ uviedol minister školstva Branislav Gröhling.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Matovičova vláda (OĽaNO-Sme rodina-SaS-Za ľudí), Pandémia, zatvorené školy
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič podľa Sulíka povýšil osobnú zášť nad zdravý rozum, no SaS naďalej zostane pevnou súčasťou koalície © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *