Home / SVET / Zotavovanie ekonomiky eurozóny bude pravdepodobne nerovnomerné, myslí si Lagardová

Zotavovanie ekonomiky eurozóny bude pravdepodobne nerovnomerné, myslí si Lagardová

11.11.2020 (Webnoviny.sk) – Ekonomiku eurozóny pravdepodobne čaká „nerovnomerné“ a prerušované zotavovanie napriek dobrým správam o vývoji vakcíny proti koronavírusu.

Viac o téme: Koronavírus

Uviedla to v stredu šéfka Európskej centrálnej banky (ECB) Christine Lagardová, podľa ktorej existuje riziko, že oživenie by mohlo byť pomalé pre obavy spotrebiteľov. „Vidíme silné opätovné šírenie vírusu a to prinieslo novú dynamiku,“ povedala Lagardová v úvodnom prejave online konferencie ECB o menovej politike.

„Hoci najnovšie správy a vakcíne vyzerajú povzbudzujúco, stále môžeme čeliť opakujúcim sa cyklom šírenia vírusu a sprísňovania reštrikcií, kým sa nedosiahne rozsiahla imunita,“ konštatovala šéfka ECB.

Už na zasadaní banky 28. októbra Lagardová vyhlásila, že existuje „málo pochýb“ o tom, že centrálna banka eurozóny na zasadaní 10. decembra rozhodne o zväčšení stimulov pre ekonomiku. V stredu konštatovala, že „hlavnými nástrojmi pravdepodobne zostanú“ nákupy dlhopisov a poskytovanie lacných úverov.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, Pandémia, rast ekonomiky, vakcína
Zdroj: Webnoviny.sk – Zotavovanie ekonomiky eurozóny bude pravdepodobne nerovnomerné, myslí si Lagardová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred zrážkou s mostom podstúpila nákladná loď v prístave v Baltimore údržbu motora

Kontajnerová loď Dalí v utorok okolo 1:30 ráno narazila do piliera mosta, ktorý sa následne zrútil do rieky Patapsco.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *