Home / SLOVENSKO / Kičura zostane vo väzbe ešte niekoľko mesiacov, najvyšší súd zamietol aj sťažnosť prokurátora

Kičura zostane vo väzbe ešte niekoľko mesiacov, najvyšší súd zamietol aj sťažnosť prokurátora

10.11.2020 (Webnoviny.sk) – Najvyšší súd SR (NS SR) zamietol bývalému šéfovi Správy štátnych hmotných rezerv SR (SŠHR SR) Kajetánovi K. sťažnosť proti predĺženiu väzby do júna 2021.

Prokurátor nechcel rozširovať dôvody väzby

Ako informovala hovorkyňa súdu Alexandra Važanová, senát 3T NS SR na utorkovom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného podanú proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z utorka 3. novembra, ktorým bola zamietnutá jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu a zároveň predĺžená lehota trvania väzby.

„Senát zároveň zamietol aj sťažnosť prokurátora, ktorú podal proti rozhodnutiu sudcu pre prípravné konanie nerozšíriť dôvody väzby u obvineného. Najvyšší súd v tejto súvislosti poukazuje na to, že Ústavný súd SR dal vo vzťahu k obvinenému súhlas na jeho väzobné stíhanie len v súvislosti s uznesením o vznesení obvinenia zo dňa 21.apríla,” uviedla Važanová.

Dodala, že vo vzťahu k ďalším uzneseniam o vznesení obvinenia je preto potrebné opätovne žiadať ústavný súd o súhlas.

Akcia Rezervy

Polícia v rámci vyšetrovania prípadu s krycím názvom „Rezervy“ vzniesla ešte 21. apríla tohto roku voči bývalému šéfovi SŠHR SR obvinenia za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Vzhľadom na to, že Kajetán K. je sudcom s prerušeným výkonom funkcie, rozhodoval o súhlase s väzbou Ústavný súd SR v Košiciach. Ten dal 22. apríla súhlas na jeho vzatie do väzby, čo ŠTS pre hrozbu ovplyvňovania svedkov urobil.

Následne 11. mája sťažnosť obžalovaného voči rozhodnutiu ŠTS zamietol NS SR. Obvinený následne žiadal prepustenie z väzby aj v lete tohto roku, súdy mu však nevyhoveli.

Viac k témam: akcia Rezervy, korupcia
Zdroj: Webnoviny.sk – Kičura zostane vo väzbe ešte niekoľko mesiacov, najvyšší súd zamietol aj sťažnosť prokurátora © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *