Home / SVET / Švédsko predlžuje kontroly na letiskách i hraniciach, dôvodom je rozšírený terorizmus v Európe

Švédsko predlžuje kontroly na letiskách i hraniciach, dôvodom je rozšírený terorizmus v Európe

10.11.2020 (Webnoviny.sk) – Švédsko predlžuje kontroly na vnútorných hraniciach o ďalších šesť mesiacov, teda do 11. mája budúceho roka. Dôvodom rozhodnutia tamojšej vlády je teroristická hrozba a organizovaná kriminalita súvisiaca s pohybom potenciálnych teroristov v Európe. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR) na svojej webovej stránke.

„Úroveň teroristickej hrozby vo Švédsku na zvýšenej úrovni tri (z piatich) po posledných udalostiach vo Francúzsku a Rakúsku zostáva nezmenená,“ doplnilo MZVEZ SR.

Kontroly budú vykonávané hlavne na letiskách Arlanda, Bromma, Landvetter, Skavsta, Malmö, v prístavoch štokholmskej oblasti Frihamnen, Värtahamnen, Nynäshamn, Kapellskär a Ystad, Kalsham, Karlskrona ako aj pri trajektovej doprave v prístavoch Trelleborg, Helsingborg, Göteborg a Varberg.

V tejto súvislosti Veľvyslanectvo SR v Štokholme upozorňuje cestujúcich, aby so sebou vždy nosili platný cestovný pas alebo občiansky preukaz SR.

Viac k témam: hraničné kontroly, terorizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Švédsko predlžuje kontroly na letiskách i hraniciach, dôvodom je rozšírený terorizmus v Európe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina zatkla dvoch mužov podozrivých zo špionáže pre ruskú FSB, hrozí im doživotie

Sú obvinení z pomoci ruskej Federálnej bezpečnostnej službe pri plánovaní útokov na vojenské zariadenia a komunikačnú infraštruktúru.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *