Home / SLOVENSKO / Obvinenému sudcovi z akcie Víchrica bol pozastavený výkon funkcie, rozhodol disciplinárny senát

Obvinenému sudcovi z akcie Víchrica bol pozastavený výkon funkcie, rozhodol disciplinárny senát

10.11.2020 (Webnoviny.sk) – Disciplinárny senát pozastavil výkon funkcie obvinenému sudcovi Najvyššieho súdu SR (NS SR) Jozefovi K. Medializovanú informáciu pre agentúru SITA potvrdila hovorkyňa Súdnej rady SR Veronika Müller.

Zároveň doplnila, že v prípade ďalšej obvinenej sudkyne Otílie D. disciplinárny senát návrhu na pozastavenie výkonu funkcie nevyhovel. Pozastavenie výkonu funkcie obvineným sudcom navrhovala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí).

Obaja spomenutí sudcovia boli zadržaní v rámci policajnej akcie Víchrica. Otíliu D. policajti po výsluchu prepustili. V prípade Jozefa K. žiadali väzobné stíhanie, nevyhovel im však Ústavný súd SR.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry v rámci akcie Víchrica zadržali aj právnika Zoroslava K., bývalú podpredsedníčku NS SR Jarmilu U., bývalého šéfa Okresného súd Bratislava III Davida L. a sudkyňu Okresného súdu Bratislava I Katarínu B. Zoroslav K. Jarmila U. a David L. sú pre podozrenia z korupcie na základe rozhodnutia Špecializovaného trestného súdu stíhaní väzobne.

Viac k témam: akcia Víchrica
Zdroj: Webnoviny.sk – Obvinenému sudcovi z akcie Víchrica bol pozastavený výkon funkcie, rozhodol disciplinárny senát © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *