Home / SVET / Trump odvolal ministra obrany Espera, napätie medzi nimi trvalo už niekoľko mesiacov

Trump odvolal ministra obrany Espera, napätie medzi nimi trvalo už niekoľko mesiacov

9.11.2020 (Webnoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump v pondelok na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter oznámil, že odvolal ministra obrany Marka Espera.

„S okamžitou platnosťou“ sa funkcie ujme Christopher Miller, šéf amerického Národného protiteroristického centra. Na svojej webstránke o tom informuje televízia CNN.

Esper si pripravil list o rezignácii

Esper mal s Trumpom čoraz napätejší vzťah, čo ho primalo k tomu, aby si v snahe o kultivovanejší odchod z funkcie pred niekoľkými týždňami pripravil list o rezignácii, uviedli pre CNN viaceré zdroje z oblasti obrany.

Napätie medzi Esperom a Trumpom

Napätie medzi Bielym domom a Esperom trvalo už niekoľko mesiacov. Zintenzívnilo sa po tom, čo v júni povedal, že nepodporuje nasadenie vojakov v aktívnej službe na potlačenie rozsiahlych protestov, ktoré vyvolala smrť Afroameričana Georgea Floyda v rukách polície. Esper tiež povedal, že vojenské sily by sa mali používať pri presadzovaní zákona, len ak nie je iná možnosť.

Viac k témam: americký prezident, minister obrany, odvolanie, Zabitie Georgea Floyda – protesty v USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump odvolal ministra obrany Espera, napätie medzi nimi trvalo už niekoľko mesiacov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vo veku 75 rokov zomrel bývalý obranca Larry Lloyd, legenda tímov FC Liverpool či Nottingham Forest

O úmrtí svojho niekdajšieho hráča informoval účastník Premier League z Nottinghamu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *