Home / SVET / Maďarsko zavedie najprísnejšie opatrenia proti COVID-19, Orbán vyhlási celoštátny zákaz vychádzania

Maďarsko zavedie najprísnejšie opatrenia proti COVID-19, Orbán vyhlási celoštátny zákaz vychádzania

9.11.2020 (Webnoviny.sk) – Maďarská vláda ohlásila doteraz najprísnejšie opatrenia na spomalenie šírenia pandémie koronavírusu. Premiér Viktor Orbán v pondelok prostredníctvom videa na Facebooku oznámil, že sa uplatní celoštátny zákaz vychádzania od 20:00 do 5:00 s výnimkou dochádzania do práce.

Donáška a dištančné vyučovanie

Reštaurácie budú môcť realizovať iba donášku, športové podujatia sa budú konať bez divákov a rodinné stretnutia budú obmedzené na 10 osôb, uviedol Orbán. Zároveň sa uplatní všeobecný zákaz podujatí.

Na maďarských univerzitách a stredných školách sa bude vyučovať prostredníctvom internetu, ale predškolské zariadenia a základné školy pre deti vo veku do 14 rokov zostanú otvorené. Zdravotníci, učitelia a opatrovatelia detí sa budú každý týždeň testovať na koronavírus.

Núdzový stav

Najnovšie opatrenia začnú platiť od utorka od polnoci a trvať budú 30 dní, ale je možné ich predĺžiť, povedal Orbán. Očakáva sa, že maďarský parlament v utorok schváli vyhlásenie núdzového stavu na 90 dní.

Séria opatrení v Maďarsku prichádza po tom, ako v krajine v uplynulom týždni zaznamenali rekordný počet hospitalizácií a úmrtí. V sobotu v krajine na ochorenie COVID-19 zomrelo 107 ľudí, čo bolo najviac od vypuknutia pandémie. V utorok v krajine zaznamenali rekordný počet hospitalizovaných pacientov s koronavírusom, a to viac ako 6-tisíc.

Viac o téme: Koronavírus

Viac k témam: Koronavírus COVID-19 v Maďarsku
Zdroj: Webnoviny.sk – Maďarsko zavedie najprísnejšie opatrenia proti COVID-19, Orbán vyhlási celoštátny zákaz vychádzania © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pre meškanie pomoci Ukrajine môžu mať rakety ATACMS slabší účinok, Rusi sa zrejme na ne pripravili

Novšie modely ATACMS majú maximálny dolet približne 300 kilometrov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *