Home / SVET / LeBron James vyjadril radosť s výsledkami volieb amerického prezidenta fotomontážou

LeBron James vyjadril radosť s výsledkami volieb amerického prezidenta fotomontážou

8.11.2020 (Webnoviny.sk) – V americkej verejnosti je dostatočne známe, že jedným z najväčších odporcov súčasného prezidenta Donalda Trumpa je basketbalista LeBron James. Čerstvý šampión NBA s tímom Los Angeles Lakers pred prezidentskými voľbami verejne vyzýval na podporu Joea Bidena.

Viac o téme: Prezidentské voľby v USA

V kampani „Viac než len jeden hlas“ prosil ľudí, aby nevolili „prezidentskú karikatúru“ Trumpa, ale jeho protikandidáta. Svoj súhlas s výsledkami volieb vyjadril fenomenálny basketbalista zaujímavou fotomontážou na Instagrame. Informuje o tom aj portál ORF.

Vlastná fotografia

Siahol po fotografii, na ktorej sám blokuje pokus Andreho Iguodalu v rozhodujúcom siedmom súboji play-off proti z roku 2016 medzi Clevelandom Cavaliers a Golden State Warriors.

Svoju hlavu na fotke však vymenil za Bidenovu a namiesto Iguodalu sa v pozícii neúspešne zakončujúceho objavila hlava Trumpa. James tvrdí, že triumf Bidena nad favoritom Trumpom je rovnaký ako víťazstvo Clevelandu v sezóne NBA 2015/2016, keď toto mesto získalo titul v niektorej zo štyroch najväčších amerických športových líg po dlhých 52 rokoch.

Prezidentské voľby v USA – výsledky

Je pravdepodobné, že okrem hlasov basketbalistov z NBA získal Biden aj veľkú podporu u hráčov NFL v americkom futbale, kde rovnako tvorí väčšinu černošské obyvateľstvo USA.

Radosť Rapinoeovej

Víťazstvo Bidena privítala aj americká reprezentantka vo futbale Megan Rapinoeová. V jej prípade však ešte viac zarezonovalo, že na stoličku viceprezidenta prvýkrát v histórii zasadne žena – stala sa ňou Kamala Harrisová.

„Neuveriteľný a historický moment pre všetky ženy z USA, najmä tie, ktoré majú tmavšiu pleť alebo pochádzajú z južnej Ázie. Neobzerajme sa späť, dívajme sa už len dopredu,“ napísala na sociálnej sieti olympijská šampiónka a majsterka sveta Rapinoeová.

Svojím statusom nepriamo poukázala na skutočnosť, že Kamal Harrisová má jamajské aj indické korene.

Viac k témam: karikatúra, prezidentské voľby v USA
Zdroj: Webnoviny.sk – LeBron James vyjadril radosť s výsledkami volieb amerického prezidenta fotomontážou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *