Home / šport / Ostatné športy / Petra Vlhová si na body z kombinácie počká, v St. Moritzi ju zrušili

Petra Vlhová si na body z kombinácie počká, v St. Moritzi ju zrušili

ST. MORITZ 8. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenská zjazdárka Petra Vlhová si ešte istý čas počká na prvé body do hodnotenia Svetového pohára v alpskej kombinácii. Ženské preteky všestrannosti vo švajčiarskom St. Moritzi napokon zrušili, hoci spočiatku sa vravelo o sobotňajšom pokračovaní po zredukovanom piatkovom programe – slalomovom kole.

Nakoniec sa však sobotňajší super G bude rátať iba do hodnotenia tejto disciplíny a SP celkovo, nie alpskej kombinácie. Rozhodnutie organizátorov má finančné pozadie.

Finančné pozadie

Podľa ORF odmietli vyplatiť dvojnásobné „prize money“ za jedny preteky v jednom televíznom vysielaní. „Kombinačné preteky v St., Moritzi sú kompletne zrušené. V sobotu aj nedeľu sa uskutoční iba súťaž v ´normálnom´ super G,“ vyjadril sa pretekový riaditeľ FIS Markus Mayr na webe ORF.

Odporúčame:
Vlhová skončila v slalomovej časti kombinácie štvrtá, pred cieľom prišla o cenné stotinky

Slovenka Petra Vlhová figurovala po slalomovom kole na 4. mieste a vo svojej premiére v alpskej kombinácii vo SP si brúsila zuby na prvé body z tejto disciplíny. Nedočkala sa ich. „Nakoniec zrušili celú kombináciu, super G aj slalom. Na svoj prvý štart si teda ešte musím počkať. Nevadí. Zajtra a v nedeľu ma čaká konečne voľno,“ uviedla Petra Vlhová na facebooku po večernom verdikte organizátorov.

4. miesto po slalomovom kole

Ešte predtým po svojom vystúpení v slalome rátajúc so sobotňajším vyvrcholením v super G poznamenala: „Premiéra mi nevyšla. Navyše zrušili nám super G, lebo je tu veľká hmla. Možno pôjdeme v sobotu alebo v nedeľu. V slalome som urobila chybu, škoda, bola to dobrá pozícia.“

Slalomovú časť napokon zrušených pretekov v konkurencii 51 pretekárok absolvovala aj ďalšia Slovenka Barbara Kantorová. S mankom necelých 4 sekúnd sa vtedy zaradila na 28. miesto. Na čele bola Američanka Mikaela Shiffrinová. Obhajkyňa celkového prvenstva vo Svetovom pohári sa rovnako musela rozlúčiť s takmer istými bodmi, ktoré by ešte vylepšili jej postavenie na čele hodnotenia bojov o veľký glóbus.

Pred ZOH 2018 v Pjongčangu sa už v ženskom kalendári Svetového pohára nevyskytnú preteky v alpskej kombinácii. Olympijské kombinačné preteky žien sú na programe v piatok 23. februára 2018. Vo Svetovom pohári by sa kombinátorky mali predstaviť 4. marca vo švajčiarskej Crans Montane.

Viac k témam: lyžovanie, obrovský slalom, Petra Vlhová
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová si na body z kombinácie počká, v St. Moritzi ju zrušili © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *