Home / SVET / Postrelený kňaz z Lyonu mal pomer s manželkou útočníka, pred mesiacom rezignoval

Postrelený kňaz z Lyonu mal pomer s manželkou útočníka, pred mesiacom rezignoval

8.11.2020 (Webnoviny.sk) – Podozrivý z minulotýždňového útoku na gréckeho pravoslávneho kňaza vo francúzskom Lyone sa priznal, že na neho strieľal pre osobný spor. Informuje o tom spravodajský portál BBC s tým, že 40-ročný muž povedal prokurátorom, že kňaz mal pomer s jeho manželkou.

Ako uvádza francúzsky denník Le Parisien, podozrivého muža, ktorý je údajne Gruzínec, zatkli v piatok v jeho dome v Lyone. Lyonský prokurátor vo vyhlásení uviedol, že „ako vyšlo najavo, je to manžel ženy, ktorá mala milostnú aféru s obeťou„. Manžel 35-ročnej Rusky prokurátorom povedal, že nemal v úmysle kňaza zabiť.

Incident sa stal 31. októbra, keď páchateľ strelil 52-ročného Nikolaosa Kakavelakisa pred kostolom puškou do brucha. Streľba sa odohrala pár dní po teroristickom útoku v Nice a sprvu panovali obavy, že ho streľba napodobňuje. Motív nebol sprvu známy a úrady spustili vyšetrovanie pokusu o vraždu.

Vyšetrovanie sa posunulo vpred po tom, čo sa kňaz v stredu prebral z kómy a zhováral sa s políciou. Duchovný, ktorý sa zotavuje po operácii, pred mesiacom rezignoval.

Viac k témam: francúzska polícia, milostná aféra, postrelený muž, útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Postrelený kňaz z Lyonu mal pomer s manželkou útočníka, pred mesiacom rezignoval © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *