Home / SLOVENSKO / Žilina vyčlenila tento rok na zimnú údržbu 720-tisíc eur, starať sa budú o 255 kilometrov komunikácií aj približne 160 kilometrov chodníkov

Žilina vyčlenila tento rok na zimnú údržbu 720-tisíc eur, starať sa budú o 255 kilometrov komunikácií aj približne 160 kilometrov chodníkov

7.11.2020 (Webnoviny.sk) – Približne 720-tisíc eur vyčlenila žilinská radnica na tohtoročnú zimnú údržbu. Podľa mestského hovorcu Vladimíra Miškovčíka je Žilina na príchod prvých mrazivých dní pripravená. O údržbu 255 kilometrov miestnych komunikácií sa postarajú pracovníci spoločnosti Žilinské komunikácie, a. s.. Žilinská samospráva udržiava v zime aj približne 160 kilometrov chodníkov.

Zimná údržba v Žiline bude v zmysle operačného plánu pokrytá v období od 1. novembra 2020 do 31. marca 2021.

Konkrétny dátum začiatku sa určí s prihliadnutím na poveternostné podmienky. Údržbu bude zabezpečovať akciová spoločnosť Žilinské komunikácie, pričom v pohotovosti bude nasadených šesť veľkých a šesť malých sypačov, štyri traktory, UNC nakladače a v prípade potreby budú použité aj ďalšie mechanizmy,” konkretizoval pripravenosť techniky na zimnú údržbu žilinský hovorca.

Na údržbu priľahlých mestských častí budú nápomocné ďalšie traktory. „Pri dočisťovaní pomôžu aj aktivační pracovníci mesta. Na žilinské cesty a chodníky je pripravených 700 ton chemického posypového materiálu a 600 ton inertného materiálu, ktoré sa budú v prípade potreby dopĺňať,” uviedol Miškovčík.

Viac k témam: zimná údržba ciest
Zdroj: Webnoviny.sk – Žilina vyčlenila tento rok na zimnú údržbu 720-tisíc eur, starať sa budú o 255 kilometrov komunikácií aj približne 160 kilometrov chodníkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Matovič: Danko je dobrý obchodník a je presvedčený, že Slovensko nikdy nemalo lepšieho šéfa parlamentu, ako bol on sám (video)

Voľbu predsedu parlamentu plánuje koalícia odložiť až do času po eurovoľbách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *