Home / SLOVENSKO / Primátorka Svidníka mala pozitívny PCR test na koronavírus, antigénový bol najskôr negatívny

Primátorka Svidníka mala pozitívny PCR test na koronavírus, antigénový bol najskôr negatívny

7.11.2020 (Webnoviny.sk) – Primátorka mesta Svidník Marcela Ivančová mala pozitívny výsledok PCR testu na koronavírus. Uviedla to na svojom účte na sociálnej sieti.

„Nevyhlo sa to ani mne. Dbám na dodržiavanie všetkých odporúčaní – nosím rúško, dezinfikujem, dbám na odstup… Po negatívnom výsledku antigénového testu z minulého víkendu mám pozitívny výsledok PCR testu, na testovanie som išla po kontakte s pozitívne testovanou osobou. Nemám žiadne príznaky a verím, že to tak ostane,“ uviedla primátorka v statuse deň pred druhým kolom plošného testovania. Dodala, že na potrebný čas ostáva v karanténe a bude pracovať z domu.

Viac o téme: Koronavírus

Vo Svidníku sa v rámci druhého kola plošného testovania pracuje na deviatich odberných miestach. Z toho osem otvorili o 8. hodine, testovanie na amfiteátri sa začína o 10. hodine.

O priebehu testovania bude mesto priebežne informovať cez mestský rozhlas, sociálne siete a na mestskej webovej stránke. Monitoring čakania v rade na odber je k dispozícii na www.somzodpovedny.eu.

V prvom kole celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 vykonali v meste 4 172 testov. Počet pozitívne testovaných bol 52, teda 1,25 percent z celkového počtu testovaných.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

Celoplošné testovanie – odberné miesta (mestá na Slovensku)

Viac k témam: Celoplošné testovanie, COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Primátorka Svidníka mala pozitívny PCR test na koronavírus, antigénový bol najskôr negatívny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *