Home / šport / Ostatné športy / Matej Tóth po domácom titule Športovec mesiaca október zvíťazil aj v ankete Európskej atletiky

Matej Tóth po domácom titule Športovec mesiaca október zvíťazil aj v ankete Európskej atletiky

5.11.2020 (Webnoviny.sk) – Matej Tóth absolvoval v pandemickom roku 2020 len jednu súťaž v chôdzi na 50 km, ale zbiera za ňu ocenenia. Po domácom titule Športovec mesiaca október v ankete Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) zvíťazil olympijský šampión v chôdzi na 50 km z Ria de Janeiro 2016 aj v ankete Európskej atletiky (EA) o Atléta mesiaca október. Informoval o tom oficiálny web SAZ atletika.sk.

Viac o téme: Koronavírus

Hlasujúci ocenili Tóthov rekordný štvrtý triumf na Dudinskej päťdesiatke, ktorý vyšperkoval svetovým výkonom roka 3:41:15 h a hladkým splnením limitu na OH v Tokiu.

“Ďakujem všetkým mojim fanúšikom za hlasy, ktoré mi poslali. Vôbec som nečakal, že anketu vyhrám, o to viac sa teraz teším. Ocenenie Atlét mesiaca podľa EA si veľmi cením, keďže som ho získal prvý raz,” reagoval na výsledky ankety 37-ročný chodec banskobystrickej Dukly.

Okrem Tótha boli kandidátmi na ocenenie Atlét mesiaca aj francúzsky vytrvalec Morhad Amdouni (8. na MS v polmaratóne za 59:40), švédsky víťaz súťaže mužov v chôdzi na 20 km na pretekoch v Poděbradoch Perseus Karlström (1:19:43) a francúzsky prekážkarský talent Sasha Zhoya, ktorý na pretekoch v Madride dosiahol na 110 m juniorský svetový výkon roka 13,27.

Viac k témam: chôdza, Koronavírus, ocenenie, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Matej Tóth po domácom titule Športovec mesiaca október zvíťazil aj v ankete Európskej atletiky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *