Home / SVET / Desiatky migrantov sa plavili na mori viac ako týždeň, jeden z nich cestu neprežil

Desiatky migrantov sa plavili na mori viac ako týždeň, jeden z nich cestu neprežil

4.11.2020 (Webnoviny.sk) – Na lodi, ktorou sa približne 70 afrických migrantov snažilo dostať k brehom Kanárskych ostrovov, zahynula jedna osoba. Ako informovali tamojší záchranári, plavidlo zadržali v stredu pri brehoch ostrova Tenerife a dopravili do prístavu v Los Cristianos.

Všetkých 72 migrantov bolo zo subsaharskej Afriky. Ako referovala štátna tlačová agentúra Efe, na mori boli viac ako týždeň. Viacerí boli podchladení a nachádzalo sa medzi nimi zhruba 10 maloletých.

Podľa španielskej vlády pricestovalo tento rok na súostrovie ôsmich obývaných ostrovov, ktoré sa nachádza asi 150 kilometrov od severozápadného afrického pobrežia, viac ako 8-tisíc migrantov.

Ako uviedla Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM), koncom októbra zahynulo najmenej 140 ľudí, keď loď s migrantmi smerujúcu na Kanárske ostrovy zachvátil požiar a potopila sa pri pobreží Senegalu, čo je doposiaľ najsmrteľnejšia udalosť v tomto roku.

Asi 200 pasažierov 24. októbra vyplávalo na lodi zo senegalského mesta Mbour, podľa IOM sa podarilo zachrániť 59 cestujúcich.

Viac k témam: migranti, utečenci
Zdroj: Webnoviny.sk – Desiatky migrantov sa plavili na mori viac ako týždeň, jeden z nich cestu neprežil © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *