Home / SVET / Taliansky premiér odobril celoštátny zákaz nočného vychádzania, podpísal aj sprísnenie ďalších opatrení

Taliansky premiér odobril celoštátny zákaz nočného vychádzania, podpísal aj sprísnenie ďalších opatrení

4.11.2020 (Webnoviny.sk) – Taliansky premiér Giuseppe Conte podpísal rozhodnutie o nových protipandemických pravidlách. Patrí k ním celoštátny zákaz nočného vychádzania a prísnejšie obmedzenia v regiónoch, kde počet prípadov infekcií prudko stúpa a hrozí zaplnenie nemocničných lôžok, ktoré sú k dispozícii pre pacientov s ochorením COVID-19. Dekrét má nadobudnúť účinnosť vo štvrtok.

V ktorých regiónoch budú platiť najprísnejšie obmedzenia, má vláda oznámiť v priebehu stredy. K týmto reštrikciám bude patriť najmenej dvojtýždňový zákaz vstupu na územie regiónu alebo jeho opustenia a uzatvorenie všetkých obchodov okrem predajní so základnými tovarmi, ako sú potraviny.

Viac o téme: Koronavírus

Predpokladá sa, že jedným z regiónov, v ktorých budú platiť najprísnejšie opatrenia, bude Lombardsko. V tomto regióne sa v rámci Talianska epidémia začiatkom roka prejavila najostrejšie. Teraz je Lombardsko opäť postihnuté novým výrazným rastom počtu nákaz, predovšetkým jeho finančné centrum Miláno.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, Zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk – Taliansky premiér odobril celoštátny zákaz nočného vychádzania, podpísal aj sprísnenie ďalších opatrení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku

Poľsko začalo vyšetrovanie vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *