Home / SLOVENSKO / Matovič vyslovil úprimnú sústrasť rodinám obetí terorizmu vo Viedni, Naď hovorí o krehkej bezpečnosti

Matovič vyslovil úprimnú sústrasť rodinám obetí terorizmu vo Viedni, Naď hovorí o krehkej bezpečnosti

3.11.2020 (Webnoviny.sk) – Žiadna časť Európy nie je imúnna voči útokom na naše hodnoty. V statuse na sociálnej sieti to uviedol predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO). Reagoval tak na teroristický útok, ktorý v pondelok 2. novembra večer otriasol centrom Viedne.

Verejnosť musí byť ostražitá

„Mrzí ma ďalší tragický čin terorizmu, ktorý sa stal včera v noci vo Viedni, našom susednom meste. Myslím na rodiny s obeťami a občanov Rakúska,“ napísal Matovič v statuse. Dodal, že verejnosť musí byť v tomto čase silná a ostražitá.

Úprimnú sústrasť rodinám obetí vyslovili aj ďalší členovia vlády. Šéf rezortu obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) v tejto súvislosti uviedol, že v časoch, keď sa Slovensko sústredí na riešenie situácie s pandémiou COVID-19, situácia vo Viedni pripomína, aká je bezpečnosť krehká a zraniteľná.

Viac o téme: Teroristický útok vo Viedni

„Cez víkend nám rakúski lekári pomáhali s pandémiou, dnes Viedeň zasiahol zbabelý teroristický čin. Sme v srdci s našimi susedmi a v boji proti násiliu, extrémizmu a terorizmu stojíme bok po boku s našimi partnermi,“ napísala ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí).

Kolíková praje Rakúsku mier

Minister financií SR Eduard Heger (OĽaNO) zdôraznil, že akákoľvek forma násilia je neakceptovateľná. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíkova (Za ľudí) zapriala Rakúsku mier a pokoj a aby čo najskôr dostihli páchateľov.

„Prestrelky, údajne sedem mŕtvych doteraz… Držím palce Rakúsku,“ napísal vo svojom profile na sociálnej sieti minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina).

Predseda strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini verí, že rakúskej vláde a príslušným orgánom sa podarí tento bezprecedentný čin rýchlo vyšetriť a páchateľov potrestať.

„Boj s terorizmom patrí medzi základné bezpečnostné výzvy Európskej únie (EÚ) a teroristický útok vo Viedni vnímam ako snahu nás zastrašiť,“ dodal na sociálnej sieti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Teroristický útok vo Viedni

Viac k témam: Matovičova vláda (OĽaNO-Sme rodina-SaS-Za ľudí), premiér Slovenskej republiky, teroristický útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič vyslovil úprimnú sústrasť rodinám obetí terorizmu vo Viedni, Naď hovorí o krehkej bezpečnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *