Home / šport / Ostatné športy / Vlhová skončila v slalomovej časti kombinácie štvrtá, pred cieľom prišla o cenné stotinky

Vlhová skončila v slalomovej časti kombinácie štvrtá, pred cieľom prišla o cenné stotinky

ST. MORITZ 8. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová figuruje na štvrtom mieste po slalomovom kole, ktoré bolo vo švajčiarskom St. Moritzi prvou časťou alpskej kombinácie žien v rámci Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2017/2018.

Druhá časť kombinačných pretekov – super G – sa v piatok pre zlé počasie určite neuskutoční. Predbežne by mali ženy dokončiť alpskú kombináciu v sobotu od 10.45 h, keď mal byť pôvodne na programe super G mimo kombinácie. Definitíva o víkendovom programe v St. Moritzi padne v piatok večer na kapitánskom mítingu. Informovala o tom Medzinárodná lyžiarska federácia.

Odporúčame:
Vlhovej v Killingtone nevyšlo prvé kolo, druhú jazdu išla fantasticky

Vlhová s vysokým štartovným číslom 33 v slalomovej časti musela bojovať aj s hmlou v hornej časti trate, tesne pred cieľom tiež prišla o cenné stotinky. Celkovo zaostala o 1,29 s za priebežnou líderkou Mikaelou Shiffrinovou. Pre 22-ročnú Liptáčku je to premiéra v tejto disciplíne vo Svetovom pohári. Prvú časť pretekov v konkurencii 51 pretekárok absolvovala aj ďalšia Slovenka Barbara Kantorová. S mankom necelých 4 sekúnd sa zaradila na 28. miesto.

Slalomová časť podľa predpokladov najlepšie vyšla Shiffrinovej, hoci ani ona sa v náročných podmienkach nevyhla chybám. Americká favoritka vedie s náskokom 39 stotín sekundy pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou a 1,21 s pred ďalšou švajčiarskou reprezentantkou Michelle Gisinovou.

Alpská kombinácia žien – St. Moritz

výsledky po piatku

Slalomová časť: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 42,53 s, 2. Wendy Holdenerová +0,39, 3. Michelle Gisinová (obe Švaj.) +1,21, 4. Petra Vlhová (SR) +1,29, 5. Ramona Siebenhoferová +1,30, 6. Elisabeth Kappaurerová (obe Rak.) +1,33, … 28. Barbara Kantorová (SR) +3,95.

Viac k témam: Mikaela Shiffrinová, Petra Vlhová, Svetový pohár v alpskom lyžovaní, zimné športy
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová skončila v slalomovej časti kombinácie štvrtá, pred cieľom prišla o cenné stotinky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Hádzanári Tatrana Prešov po ročnej prestávke opäť ovládli extraligu a oslavujú osemnásty titul slovenského šampióna

Šarišania dlhé roky dominujú slovenskej mužskej hádzanej na klubovej úrovni, ale tentoraz boli vo finále v úlohe obhajcov titulu ich súperi z Považia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *