Home / SVET / Holič vyhral súd, pre zavretú prevádzku počas koronakrízy nemusí platiť nájomné

Holič vyhral súd, pre zavretú prevádzku počas koronakrízy nemusí platiť nájomné

2.11.2020 (Webnoviny.sk) – Rakúsky holič, ktorého karanténne opatrenia počas jari prinútili zatvoriť prevádzku, nemusí za dané obdobie platiť nájomné. Rozhodol o tom v pondelok okresný súd vo Viedni. Súd citoval ustanovenie občianskeho zákonníka, podľa ktorého povinnosť platiť nájomné odpadá, pokiaľ priestor nie je možné využívať z dôvodu mimoriadnych udalostí, akými sú požiar, vojna alebo nákaza, veľké záplavy, zrážky a podobne.

Koronavírus je infekčné ochorenie, ktoré viedlo ku karanténe a spôsobilo, že holič v apríli nemohol daný priestor využívať na svoje podnikanie, konštatoval súd. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Právni zástupcovia sťažovateľa zároveň varovali pred zovšeobecňovaním verdiktu. V tomto konkrétnom prípade musel klient úplne zatvoriť prevádzku. Právnu situáciu podnikateľov, ktorí zostali čiastočne otvorení, bude preto potrebné posúdiť osobitne. Konkrétne v oblasti gastronómie sa zdá, že právna situácia je iná, uviedla právna kancelária.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, nájomné, súd
Zdroj: Webnoviny.sk – Holič vyhral súd, pre zavretú prevádzku počas koronakrízy nemusí platiť nájomné © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zelenskyj podpísal zákon o zlepšení mobilizácie, nová legislatíva znižuje vek z 27 na 25 rokov

Ukrajinskí občania s trvalým pobytom v zahraničí musia byť registrovaní na ukrajinskej vojenskej správe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *