Home / SLOVENSKO / Michalovciam chýbajú zdravotníci na plošné testovanie. Mesto prosí ľudí, aby sa prihlásili

Michalovciam chýbajú zdravotníci na plošné testovanie. Mesto prosí ľudí, aby sa prihlásili

28.10.2020 (Webnoviny.sk) – Mesto Michalovce nemá dostatok zdravotníckych pracovníkov na odber vzoriek počas celoplošného testovania a žiada občanov, ktorí by mali záujem o výkon tejto činnosti, aby sa prihlásili. Informovala o tom Simona Pažinková z Mestského úradu Michalovce.

„Mesto Michalovce má zabezpečený dostatok administratívnych pracovníkov, ktorí budú v skupinách testovacích tímov a rovnako máme aj dostatočný počet náhradníkov z radov dobrovoľníkov. V neposlednom rade mesto doplnilo technické zásoby dezinfekčného materiálu a ochranných prostriedkov pre prípad nevyhnutnej potreby na doplnenie chýbajúcich pomôcok. Stále však nemáme dostatok zdravotníckych pracovníkov na odber vzoriek,“ uviedla Pažinková.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

Mesto vyzýva zdravotníckych pracovníkov, ktorí majú záujem o výkon tejto činnosti, aby kontaktovali príslušných pracovníkov na čísle 0800 122 006.

Ako ďalej dodala, mesto v súvislosti so zabezpečením hladkého priebehu testovania úzko spolupracuje s organizáciami a inštitúciami, ktoré toto testovanie pripravujú. Už od piatka minulého týždňa je vedenie mesta v intenzívnom kontakte s Ozbrojenými silami SR a určené už boli aj jednotlivé odberné miesta.

Testovanie bude prebiehať len počas víkendu v čase od 7:00 do 21:30. „Rovnako chceme informovať, že v našom meste nebude testovanie prebiehať podľa abecedy,“ dodala Pažinková.

Viac o téme: Koronavírus

Viac k témam: Celoplošné testovanie, dobrovoľníci, Koronavírus, zdravotnícki pracovníci
Zdroj: Webnoviny.sk – Michalovciam chýbajú zdravotníci na plošné testovanie. Mesto prosí ľudí, aby sa prihlásili © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„Verejne aktívni veriaci občania“ spísali výzvu na podporu Korčoka, podpísali ju aj niektorí politici

Deklarujú, že Korčok nie je pre veriacich žiadnym strašiakom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *