Home / SVET / Koronavírus láme v Nemecku rekordy, Merkelová chce zavedenie čiastočného lockdownu

Koronavírus láme v Nemecku rekordy, Merkelová chce zavedenie čiastočného lockdownu

28.10.2020 (Webnoviny.sk) – Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa zasadzuje za zavedenie čiastočného lockdownu, keďže počet nových prípadov koronavírusu v krajine dosiahol v stredu ďalšie rekordné číslo.

Počas uplynulých 24 hodín zaznamenali v Nemecku približne 15-tisíc ďalších infikovaných, čím sa celkový počet pozitívne testovaných od začiatku pandémie zvýšil na takmer 450-tisíc.

Apel na občanov nepomáha

V Nemecku tiež evidujú ďalších 27 úmrtí, dovedna tak na ochorenie COVID-19 skonalo už 10 098 osôb.

Merkelová sa v stredu stretla s premiérmi spolkových krajín, pričom vysokí vládni predstavitelia tvrdia, že 66-ročná politička bude požadovať zavedenie opatrení na výrazné zníženie sociálnych kontaktov.

V ostatných dvoch týždňoch Merkelová viackrát apelovala na občanov a vyzývala ich k zodpovednejšiemu správaniu, neviedlo to však k poklesu šírenia nákazy.

Školy sa pripravujú na online výučbu

Na možný čiastkový lockdown už stihli zareagovať predovšetkým majitelia reštaurácií a barov, ktorí chcú, aby sa ľudia mohli naďalej stretávať v prevádzkach a obávajú sa, že niekoľkotýždňová „výluka“ by rapídne znížila ich príjmy. Nemecké školy sa medzičasom pripravujú na možnosť online výučby.

Viac o téme: Koronavírus

Úrady v Nemecku tvrdia, že krajina, ktorá sa dosiaľ s pandémiou vyrovnávala lepšie ako okolité štáty, začína strácať kontrolu nad situáciou. Miestne zdravotnícke orgány prestávajú byť schopné vystopovať kontakty infikovaných osôb a niektoré nemocnice odmietajú prijímať nových pacientov.

Viac k témam: Koronavírus, lockdown
Zdroj: Webnoviny.sk – Koronavírus láme v Nemecku rekordy, Merkelová chce zavedenie čiastočného lockdownu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova zložil prezidentskú prísahu, po Stalinovi je najdlhšie úradujúcim vodcom Kremľa (foto)

Vo svojom inauguračnom prejave Putin poďakoval národu za podporu a vojakom zúčastňujúcim sa na vojne na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *