Home / SLOVENSKO / Bývalá štátna tajomníčka Jankovská vypovedala deväť hodín

Bývalá štátna tajomníčka Jankovská vypovedala deväť hodín

28.10.2020 (Webnoviny.sk) – Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská, ktorá je v súčasnosti obvinená z korupcie a marenia spravodlivosti, vypovedala 27. októbra na Úrade špeciálnej prokuratúry v Pezinku deväť hodín. Informoval o tom spravodajský portál Tvnoviny.sk.

Výsluchu s Jankovskou sa zúčastnil prokurátor Peter Kysel a nie dozorujúca prokurátorka v kauze Búrka Valéria Simonová. To podľa spravodajského portálu naznačuje, že bývalá štátna tajomníčka sa „rozrozprávala“ a okrem priznania ponúkla aj iné závažné informácie.

To, prečo takto nadriadený „odstavil“ dozorujúcu prokurátorku Simonovú, môže podľa portálu súvisieť s viacerými skutočnosťami. Informácie, ktoré Jankovská ponúka, budú, ako uvádza portál, vyšetrovať s najväčšou pravdepodobnosťou samostatne, mimo kauzy Búrka.

Spomínaný portál tiež informovali, že Simonová má byť údajne blízkou osobou obvineného a väzobne stíhaného špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

Viac k témam: korupcia, výsluch
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalá štátna tajomníčka Jankovská vypovedala deväť hodín © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívne Slovensko zvoláva mimoriadny výbor, chce riešiť aroganciu prezidenta finančnej správy Kissa (video)

Podľa poslankyne Dariny Luščíkovej (PS) je pre prezidenta finančnej správy odmietnutie pozvania prísť na finančný výbor premárnená príležitosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *