Home / SLOVENSKO / Bugár musel prerušiť schôdzu, v parlamente bolo len pár poslancov a nemal kto predkladať zákony

Bugár musel prerušiť schôdzu, v parlamente bolo len pár poslancov a nemal kto predkladať zákony

BRATISLAVA 8. decembra (WebNoviny.sk) – Keďže v piatok v pléne parlamentu od rána sedelo len pár poslancov a nemal kto predkladať návrhy zákonov, predsedajúci rokovania Béla Bugár (Most-Híd) vyhlásil krátku prestávku, aby sa poslanci dostavili do rokovacej sály. V týchto chvíľach už rokovanie pokračuje, poslancov je stále málo, niektorí predkladajúci zákonov sa však do sály vrátili.

Odporúčame:
Diskusia k návrhu rozpočtu skončila, poslancom to trvalo iba necelé dva rokovacie dni

Momentálne poslanci rokujú o návrhu novely zákona o službách zamestnanosti poslancov Národnej rady Slovenskej republiky za Smer-SD Jána Podmanického, Martina Glváča a Ľubomíra Petráka. Návrh predložil v pléne Petrák.

Trojica poslancov navrhuje na Slovensku od mája budúceho roka zjednodušiť podmienky zamestnávania štátnych príslušníkov tzv. tretích krajín, teda z krajín mimo Európskej únie. Má sa to týkať len vybraných profesií, v ktorých je preukázaný nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily a okresov s priemernou mierou evidovanej nezamestnanosti nižšou ako päť percent.

Odporúčame:
Poslanci si schválili zvýšenie platov, začína sa diskutovať o právnej úprave do budúcnosti

Poslanci v piatok už stihli prerokovať aj balík zákonov z dielne ministra hospodárstva Petra Žigu, aj návrhy z dielne podpredsedu vlády Slovenskej republiky pre investície a informatizáciu Petra Pellegriniho. V piatok by mali poslanci hlasovať o prerokovaných návrhoch zákonov. O návrhu štátneho rozpočtu na rok 2018, o ktorom rokovali dva rokovacie dni, budú poslanci hlasovať až v stredu 13. decembra.

Viac k témam: Béla Bugár, Národná rada SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Bugár musel prerušiť schôdzu, v parlamente bolo len pár poslancov a nemal kto predkladať zákony © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vojaci NATO na Slovensku majú nové velenie. Čechov vystriedali Španieli (video)

Minister obrany sa poďakoval Českej republike, ktorá sa ako prvá ujala tejto úlohy pred dvomi rokmi, a to po začiatku vojny na Ukrajine, keď bolo potrebné posilniť východné krídlo NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *