Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Nitriansky Jaguar Land Rover analyzuje podmienky testovania vo vlastnej réžii

Nitriansky Jaguar Land Rover analyzuje podmienky testovania vo vlastnej réžii

27.10.2020 (Webnoviny.sk) – Nitriansky Jaguar Land Rover aktuálne zisťuje, či sa dajú podmienky realizovania testovania vo vlastnej réžii stanovené štátom v požadovanom rozsahu a časovom rámci realizovať.

Viac o téme: Koronavírus

Ako pre agentúru SITA potvrdila manažérka pre firemné záležitosti automobilky Miroslava Remenárová, minulý týždeň kontaktovali príslušné orgány, aby ich informovali, že by radi poskytli súčinnosť pri celonárodnom testovaní.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

„Takáto súčinnosť by zahŕňala napríklad preplánovanie pracovných činností či organizáciu našich zamestnancov pre testovanie na určenom mieste, ktorým mohlo byť napríklad vonkajšie parkovisko v areáli Strategického parku, kde pôsobia spoločnosti, zamestnávajúce dokopy približne 6 000 ľudí,“ priblížila Remenárová. Zároveň dodala, že zamestnancov budú vyzývať k aktívnej účasti na testovaní.

Štát umožnil firmám nad 4 000 zamestnancov, aby urobili testovanie v rámci celoplošného testovania, vo vlastnej réžii. Poskytne im na to registračne formuláre, ale aj samotné antigénové testy. Minister obrany Jaroslav Naď v pondelok upresnil, že tento limit neznamená, že uvedený počet pracovníkov musí mať jedna konkrétna fabrika, môže ísť aj o celý priemyselný park. Ak by limit znížili, stratili by podľa jeho slov kontrolu nad celým procesom testovania.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Nitriansky Jaguar Land Rover analyzuje podmienky testovania vo vlastnej réžii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *