Home / SLOVENSKO / Sulík vyzýva k testovaniu na hraniciach, najviac nakazených na COVID-19 prišlo zo zahraničia

Sulík vyzýva k testovaniu na hraniciach, najviac nakazených na COVID-19 prišlo zo zahraničia

26.10.2020 (Webnoviny.sk) – Minister hospodárstva a líder vládnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík vyzýva k testovaniu na hraniciach. Ako uviedol vo svojom profile na sociálnej sieti, druhá vlna pandémie koronavírusu sa na Slovensko dostala práve zo zahraničia.

Pilotné testovanie na koronavírus v štyroch slovenských okresoch dopadlo podľa jeho slov povzbudivo. „Dobrú prácu odviedli všetky organizačné zložky, občania preukázali veľkú dávku zodpovednosti, za čo ešte raz ďakujem,“ priblížil Sulík. Vyzýva zároveň k tomu, aby Slovensko spustilo obdobný projekt aj na hraniciach.

„V lete sa ukázalo, že pravdepodobne sme si druhú vlnu doniesli zo zahraničia. Aby sme do budúcna minimalizovali aj túto hrozbu, považujem za dôležité začať odbornú debatu aj na túto tému,“ dodal minister hospodárstva.

Počas pilotnej fázy plošného testovania na ochorenie COVID-19 otestovali zdravotníci 140 945 ľudí. O výsledkoch informoval na dnešnej tlačovej besede predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO). Z otestovaných ľudí bolo 5 594 identifikovaných ako infekčných, ich celkový percentuálny podiel je 3,97 percenta.

Viac o téme: Koronavírus

Viac o téme: Celoplošné testovanie

Viac k témam: Celoplošné testovanie, COVID-19, Koronavírus, minister hospodárstva SR, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulík vyzýva k testovaniu na hraniciach, najviac nakazených na COVID-19 prišlo zo zahraničia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *