Home / SVET / Nemecký Inštitút Roberta Kocha bol terčom podpaľačov, ochranka plamene rýchlo uhasila

Nemecký Inštitút Roberta Kocha bol terčom podpaľačov, ochranka plamene rýchlo uhasila

25.10.2020 (Webnoviny.sk) – Niekoľko ľudí v Berlíne v nedeľu ráno zaútočilo zápalnými látkami na Inštitút Roberta Kocha, ktorý zodpovedá na celoštátnej úrovni za kontrolu a prevenciu chorôb. Informovala o tom nemecká polícia.

Útok si všimla ochranka a dokázala plamene rýchlo uhasiť. Nikto nebol zranený. Incident začala prešetrovať kriminálna polícia s podozrením, že útok bol pravdepodobne politicky motivovaný.

Inštitút Roberta Kocha okrem iného monitoruje vývoj počtu prípadov koronavírusu v Nemecku. Zverejňuje denné počty nových infekcií a poskytuje poradenstvo vláde a verejnosti, ako bojovať proti pandémii s cieľom, aby sa nedostala spod kontroly.

Hoci väčšina Nemcov podporuje kroky vlády v boji proti pandémii, niektorí riziká vírusu bagatelizujú.

V nedeľu inštitút informoval, že predošlý deň v Nemecku pribudlo 11 176 nových infekcií, čo bolo takmer dvojnásobne viac ako pred týždňom. Ďalších 29 obyvateľov krajiny ochoreniu COVID-19 podľahlo, čím celkový počet obetí stúpol na 10 032.

Viac k témam: útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemecký Inštitút Roberta Kocha bol terčom podpaľačov, ochranka plamene rýchlo uhasila © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred zrážkou s mostom podstúpila nákladná loď v prístave v Baltimore údržbu motora

Kontajnerová loď Dalí v utorok okolo 1:30 ráno narazila do piliera mosta, ktorý sa následne zrútil do rieky Patapsco.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *