Home / SLOVENSKO / Naď: Celoplošné testovanie na COVID-19 bude zabezpečené aj na všetkých hraničných priechodoch

Naď: Celoplošné testovanie na COVID-19 bude zabezpečené aj na všetkých hraničných priechodoch

19.10.2020 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo obrany SR pracuje s hypotézou, že počas celoplošného testovania ľudí na ochorenie COVID-19 bude testovanie zabezpečené aj na všetkých hraničných priechodoch. Uviedol to minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) v Televíznych novinách na televízii Markíza.

„My by sme boli veľmi radi, keby bola zaistená čo najnižšia mobilita. To znamená, že ľudí, ktorí sú kdekoľvek na Slovensku alebo aj v zahraničí, nenútime, aby sa vracali naspäť ani v rámci trvalého pobytu,“ dodal Naď.

Ako dodal šéf rezortu obrany, „ak sú ľudia, ktorí žijú v Bratislave prechodne a trvalý pobyt majú niekde na východnom Slovensku, nechceme aby cestovali naspäť, ale zostali v Bratislave a prišli sa testovať na najbližšie odberové miesto, ktoré budú mať k dispozícií.“

Hlavná časť testovania sa uskutoční od 30. októbra do 1. novembra a následne od 6. do 8. novembra. Pilotné testovanie bude 23. až 25. októbra v okresoch Tvrdošín, Námestovo, Dolný Kubín a Bardejov. Testovať sa bude antigénovými testami, štát ich objednal približne 13 miliónov.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Naď: Celoplošné testovanie na COVID-19 bude zabezpečené aj na všetkých hraničných priechodoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *