Home / SLOVENSKO / Kollár je povinný zaradiť na schôdzu parlamentu všetky dodané body, zmeniť to môže len grémium

Kollár je povinný zaradiť na schôdzu parlamentu všetky dodané body, zmeniť to môže len grémium

16.10.2020 (Webnoviny.sk) – Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) je zo zákona povinný zaradiť na schôdzu parlamentu všetky body, ktoré boli vecne a časovo dodané. O úprave programu schôdze môže rozhodnúť poslanecké grémium.

Uviedla to riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR Michaela Jurcová. Začiatkom týždňa poslankyňa Jana Žitňanská (Za ľudí) naznačila, že na najbližšej riadnej schôdzi sa možno odložia všetky body, ktoré nebude nutné prerokovať a nesúvisia s koronakrízou.

Návrh programu 15. schôdze, ktorá sa začína 20. októbra, je zverejnený na webovej stránke NR SR. Obsahuje takmer 80 bodov.

„Predseda parlamentu Boris Kollár súhlasil s mojím návrhom, aby sme najbližšiu riadnu schôdzu parlamentu zredukovali len na nevyhnutné body, ktoré majú za cieľ čeliť kríze a pomôcť ľuďom v tejto situácii a tie návrhy, ktoré z povahy veci musíme prerokovať (rozpočet, ústava a podobne). Je podľa nás dôležité, aby sme sa všetci sústredili na boj proti koronakríze. Teraz je čas zahodiť stranícke tričká,“ doplnila Žitňanská v pondelok 12. októbra vo svojom profile na sociálnej sieti.

Viac k témam: Národná rada SR, predseda Národnej rady SR (NR SR)
Zdroj: Webnoviny.sk – Kollár je povinný zaradiť na schôdzu parlamentu všetky dodané body, zmeniť to môže len grémium © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *