Home / SLOVENSKO / NAKA preveruje v súvislosti s kauzou Bašternák majetkové pomery ministra Kaliňáka a Počiatka

NAKA preveruje v súvislosti s kauzou Bašternák majetkové pomery ministra Kaliňáka a Počiatka

BRATISLAVA 7. decembra (WebNoviny.sk) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonáva operatívne preverovanie vo veci majetkových pomerov osôb spájaných s kauzou podnikateľa Ladislava B.

„Národná jednotka finančnej polície NAKA Prezídia Policajného zboru vykonáva operatívne preverovanie uvedených skutočností,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Utajené spravodajské opatrenia

Ďalej zdôraznil, že podľa zákona o Policajnom zbore je operatívno-pátracia činnosť systém spravidla utajených spravodajských opatrení vykonávaných Policajným zborom na účely predchádzania, zamedzovania, odhaľovania a dokumentovania trestnej činnosti a zisťovania jej páchateľov, zabezpečovania ochrany určených osôb a strážených objektov, technicky chránených objektov, zabezpečovania a poskytovania ochrany a pomoci ohrozenému svedkovi a chránenému svedkovi, ochrany štátnej hranice a vypátrania osôb a vecí.

Odporúčame:
Video: Policajti NAKA zasahujú v troch okresoch, zadržali šesť osôb

„Vzhľadom na vyššie uvedené nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ dodal. O záležitosti ako prvý informoval Denník N.

Majetkové profily troch ľudí

Denník už v stredu zverejnil, že Generálna prokuratúra SR nariadila vykonať kompletné majetkové profily ministra vnútra Roberta Kaliňáka, bývalého ministra dopravy a financií Jána Počiatka, podnikateľa Ladislava B. a advokáta Mareka T. Prokuratúra sa tak rozhodla spraviť pri preverovaní kauzy B. A. Haus, uviedol denník.

Odporúčame:
Kaliňák hovorí o love na jeho osobu, Matoviča označil za daňového podvodníka a útočil aj na Rajtára

V spomínanej firme kúpil minister vnútra Kaliňák v roku 2013 podiel. Opozícia tvrdila, že príliš lacno, čo považovali za formu úplatku za zastavenie vyšetrovania údajných daňových podvodov Ladislava B.

Viac k témam: Ján Počiatek, kauza Bašternák, Ladislav Bašternák, NAKA Národná kriminálna agentúra, Polícia SR, Robert Kaliňák
Zdroj: Webnoviny.sk – NAKA preveruje v súvislosti s kauzou Bašternák majetkové pomery ministra Kaliňáka a Počiatka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *