Home / šport / Slovenský futbalový aj hokejový zväz rušia pre COVID-19 všetky súťaže, odohrajú sa iba tie najvyššie

Slovenský futbalový aj hokejový zväz rušia pre COVID-19 všetky súťaže, odohrajú sa iba tie najvyššie

13.10.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) aj Slovenský futbalový zväz (SFZ) v súlade s prijatými opatreniami proti šíreniu koronavírusu prerušili drvivú väčšinu svojich podujatí s platnosťou od 1. októbra.

Viac o téme: Koronavírus

V oboch prípadoch je možné organizovať iba najvyššie súťaže – v hokeji Tipos extraligu a vo futbale Fortuna ligu.

Všetky súťaže sa odkladajú na neurčito

„SZĽH pozastavuje všetky juniorské, dorastenecké, kadetské súťaže, Slovenskú hokejovú ligu aj 2. ligu seniorov a odkladá ich na neurčito. SZĽH prostredníctvom regionálnych zväzov tiež pozastavuje a odkladá na neurčito aj všetky súťaže žiakov a hokejovej prípravky. SZĽH vydá aktualizované usmernenia po analýze doplňujúcich informácií zo strany Úradu verejného zdravotníctva a štátneho tajomníka ministerstva školstva pre šport. Následne o nich bude informovať hokejové kluby prostredníctvom mailov aj prostredníctvom svojho webu,“ uviedli zástupcovia SZĽH na webe HockeySlovakia.sk.

SFZ odložil všetky súťaže mládeže, žien a dievčat riadené SFZ na neurčito. Zároveň odporúča všetkým regionálnym a oblastným futbalovým zväzom uplatniť rovnaký postup pre súťaže, ktoré sú v ich kompetencii a pôsobnosti.

„Druhou ligou sa bude SFZ zaoberať v utorok,“ referuje strešný futbalový orgán na Slovensku. SFZ situáciu monitoruje a bude na ňu operatívne aktuálne reagovať. „O svojich rozhodnutiach bude okamžite informovať prostredníctvom svojho webu a sociálnych sietí,“ uvádza web futbalsfz.sk. SFZ tiež plánuje vydať dodatočné usmernenia týkajúce sa napríklad tréningov po získaní detailov od príslušných orgánov.

Zákaz hromadných podujatí pre COVID-19

Na Slovensku platí v boji proti šíreniu ochorenia COVID-19 zákaz organizovania hromadných podujatí vrátane športových, výnimkou sú len najvyššie súťaže v hokeji, futbale, hádzanej, volejbale a basketbale.

Hrať sa môžu bez divákov a potrebné je dodržiavanie mimoriadnych opatrení vrátane pravidelného testovania.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, COVID-19, Koronavírus, Pandémia, športovci
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenský futbalový aj hokejový zväz rušia pre COVID-19 všetky súťaže, odohrajú sa iba tie najvyššie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budú Rusi a Bielorusi na otváracom ceremoniáli OH 2024? MOV čoskoro rozhodne

Je známe, že Rusi a Bielorusi nebudú na úvodnom ceremoniáli paralympijských hier.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *