Home / KULTÚRA / Na kritický stav kultúry upozornia umelci online, obmedzili ich nové opatrenia voči koronavírusu

Na kritický stav kultúry upozornia umelci online, obmedzili ich nové opatrenia voči koronavírusu

12.10.2020 (Webnoviny.sk) – Podujatie upozorňujúce na kritický stav kultúry a kreatívneho priemyslu na Slovensku, ktoré pripravovali zástupcovia daných oblastí na stredu 14. októbra, sa nebude môcť uskutočniť v pôvodne avizovanej forme. Uskutoční sa však online.

V tlačovej správe o tom za organizátorov informovala Vladimíra Pôbišová, s tým, že čas podujatia upresnia dodatočne.

Situácia v kultúre je neúnosná

Nové opatrenia súvisiace s pandémiou COVID-19, ktoré zverejnila Vláda SR v nedeľu 11. októbra, sa totiž dotknú aj organizácie plánovaných zhromaždení. Podujatie Spolu za kultúru sa tak z bratislavského Námestia SNP presunie do online priestoru.

Ako ďalej Pôbišová priblížila, kultúrna obec aj naďalej považuje za potrebné upriamiť pozornosť na neúnosnú situáciu v čase koronakrízy, spôsobenú predovšetkým nedostatočným kompenzovaním prijatých opatrení veľkej časti pracovníkov v kultúre.

Klubom a združeniam hrozí zánik

Organizátori sa podľa vlastných vyjadrení nevzdávajú ambície zabrániť likvidácii kultúry na Slovensku a v týchto dňoch považujú za kľúčové zabrániť zániku kultúrnych priestorov, hudobných klubov, občianskych združení či spoločností. Podľa nich sa to po prijatí prísnejších opatrení stáva ešte naliehavejším.

Pôbišová dodala, že organizátori si uvedomujú vážnosť pandemickej situácie, nechcú ohrozovať zdravie ľudí, preto s plnou zodpovednosťou pristupujú k tomuto rozhodnutiu.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, kultúra
Zdroj: Webnoviny.sk – Na kritický stav kultúry upozornia umelci online, obmedzili ich nové opatrenia voči koronavírusu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kapela P.O.D na Slovensku ešte nebola, festival Topfest to zmení

Počas svojej kariéry P.O.D vydali 7 albumov a predali viac ako 12 miliónov albumov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *