Home / SVET / Turecko obviňuje arménske ozbrojené sily z útokov na civilistov v Azerbajdžane

Turecko obviňuje arménske ozbrojené sily z útokov na civilistov v Azerbajdžane

4.10.2020 (Webnoviny.sk) – Turecko v nedeľu obvinilo arménske ozbrojené sily z útokov na civilistov v azerbajdžanskom meste Gjandža na západe krajiny. Druhé najväčšie mesto v krajine má vyše 330 tis. obyvateľov.

Pod arménskou paľbou sa ocitlo podľa skoršieho vyhlásenia azerbajdžanského ministerstva obrany. Separatisti podporovaní Arménskom tvrdia, že v meste zničili k leteckú základňu.

„Dnešné arménske útoky na civilistov v druhom najväčšom azerbajdžanskom meste Gjandža sú ďalším vyjadrením ich postoja, ktorý nerešpektuje právo. Tieto útoky odsudzujeme,“ uviedlo vo vyhlásení turecké ministerstvo zahraničných vecí.

Turecko dlhodobo podporuje Azerbajdžan v spore o odštiepenecký región Náhorný Karabach, ktorý ovládajú arménski separatisti. Najnovšie boje v oblasti prepukli minulý víkend.

Konflikt sa zintenzívnil v nedeľu a obe strany sa vzájomne obviňujú z útokov na civilné obyvateľstvo.

Viac k témam: Náhorný Karabach
Zdroj: Webnoviny.sk – Turecko obviňuje arménske ozbrojené sily z útokov na civilistov v Azerbajdžane © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina ako terorista a Západ ako sponzor terorizmu. Kremeľ podľa ISW využíva napätie po tragédii v Moskve

Piatkový útok na Crocus City Hall, ku ktorému sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát, neprežilo prinajmenšom 143 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *