Home / SVET / Austrália sa chce otvoriť svetu, obyvatelia Nového Zélandu môžu pricestovať ako prví

Austrália sa chce otvoriť svetu, obyvatelia Nového Zélandu môžu pricestovať ako prví

2.10.2020 (Webnoviny.sk) – Austrália v piatok oznámila čiastočné otvorenie svojich hraníc. Do miest Sydney a Darwin budú môcť od 16. októbra priletieť pasažieri bez povinnej karantény, ak predtým najmenej dva týždne strávili v tých častiach Nového Zélandu, ktoré nie sú považované za miesta väčšieho výskytu ochorenia COVID-19. Informoval o tom austrálsky minister dopravy Michael McCormack.

„Chceme otvoriť Austráliu svetu,“ povedal McCormack. „Toto je prvá časť,“ dodal. Adelaide, hlavné mesto štátu Južná Austrália, bude pravdepodobne ďalším mestom v krajine, do ktorého povolia cestovanie z Nového Zélandu bez karantény, uviedol minister.

Cestujúci, ktorí na Novom Zélande navštívili takzvané „aktívne miesta“, definované ako región s tromi novými infekciami denne v priebehu troch dní, však nebudú pri ceste do Austrálie od karantény oslobodení. Nový Zéland bude naďalej vyžadovať, aby cestujúci prichádzajúci z Austrálie, išli do dvojtýždňovej izolácie.

Viac k témam: cestovanie, Koronavírus, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Austrália sa chce otvoriť svetu, obyvatelia Nového Zélandu môžu pricestovať ako prví © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinské námorné drony dopravia tonu výbušnín na tisíc kilometrov, môžu udrieť takmer kdekoľvek v Čiernom mori

Súčasný dron Sea Baby sa podľa zástupcu SBU líši od predchádzajúceho modelu vzhľadom a technickými vlastnosťami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *