Home / EKONOMIKA / Remišová odštartovala najväčšiu národnú diskusiu o čerpaní eurofondov, hovorí o historickej príležitosti

Remišová odštartovala najväčšiu národnú diskusiu o čerpaní eurofondov, hovorí o historickej príležitosti

1.10.2020 (Webnoviny.sk) – Na Slovensku odštartovala najväčšia národná konzultácia o čerpaní eurofondov pre roky 2021 – 2027. Ako vo štvrtok informovala ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová, eurofondy sú historickou príležitosťou, ako posunúť Slovensko dopredu v mnohých oblastiach a aktuálne máme šancu povedať, ako a kam chceme zdroje z Európskej únie investovať.

Zároveň upozornila, že ide o eurofondy, ktoré bude Slovensko čerpať nielen v tomto volebnom období, preto by sa na ich využití mala dohodnúť celá spoločnosť a akékoľvek „politikárčenie“ by nemalo mať priestor.

Remišová už hovorila s europoslancami

Ministerka už absolvovala rozhovory so slovenskými europoslancami, pričom podľa jej slov v rámci diskusie dominovali najmä zelené témy a problematika infraštruktúry. S europoslancami hovorila o nutnosti riešiť environmentálne záťaže.

„Aby sme našli politickú vôľu a prostriedky, aby sme ich na Slovensku začali systematicky odstraňovať,“ uviedla Remišová.

Nechcú rozhodovať za zatvorenými dverami

Pri infraštruktúre sa nevenovali iba cestnej infraštruktúre, ale aj takým oblastiam ako je kanalizácia, prístup k pitnej vode či pripojenie na internet. Cieľom rezortu je podľa ministerky viesť na tému využitia eurofondov širokú celospoločenskú diskusiu a nie o nich rozhodovať za zatvorenými dverami.

Konzultácie o čerpaní eurofondov by mali byť ukončené do konca tohto roka, následne bude nutné schváliť potrebnú európsku legislatívu. Remišová pritom v blízkej budúcnosti plánuje predstaviť zásadné zjednodušenie administratívy spojenej s eurofondmi.

Viac k témam: eurofondy, Plán obnovy
Zdroj: Webnoviny.sk – Remišová odštartovala najväčšiu národnú diskusiu o čerpaní eurofondov, hovorí o historickej príležitosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *