Home / EKONOMIKA / Zamestnanci ZSS a sociálnoprávnej ochrany detí dostanú odmeny za prácu v prvej línii v boji s COVID-19

Zamestnanci ZSS a sociálnoprávnej ochrany detí dostanú odmeny za prácu v prvej línii v boji s COVID-19

30.9.2020 (Webnoviny.sk) – Zamestnanci zariadení sociálnych služieb a sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately dostanú odmeny za prácu v prvej línii v boji s pandémiou. Maximálna suma odmeny pre zamestnanca v hrubom dosiahne 772 eur, samotná suma pritom závisí od odpracovaného času v období od 12. marca do 13. júna tohto roka.

Ak zamestnanec odpracoval najmenej tri štvrtiny ustanoveného týždenného pracovného času, dostane odmenu v sume 579 eur, pri odpracovaní najmenej polovice týždenného pracovného času 386 eur, pri odpracovaní štvrtiny týždenného pracovného času 193 eur a ak odpracoval menej ako štvrtinu ustanoveného týždenného pracovného času, odmena dosiahne 77 eur. Vyplýva to z legislatívneho návrhu, ktorý v stredu schválila vláda.

„Zamestnanci v týchto oblastiach vykonávajú mimoriadne náročnú prácu v zariadeniach, v rodinách, v teréne a bez ohľadu na riziká a okolnosti v obdivuhodnom nasadení každý deň pomáhajú deťom a ich rodinám, seniorom, zdravotne znevýhodneným ľuďom či ľuďom bez domova,“ uviedlo ministerstvo práce a sociálnych vecí.

Odmenu podľa rezortu práce dostanú nielen zamestnanci sociálnych služieb a subjektov sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately prostredníctvom schváleného nariadenia, ale aj zamestnanci centier pre deti a rodiny v zriaďovateľskej pôsobnosti štátu, avšak prostredníctvom iného mechanizmu.

Viac k témam: Koronavírus, Matovičova vláda (OĽaNO-Sme rodina-SaS-Za ľudí)
Zdroj: Webnoviny.sk – Zamestnanci ZSS a sociálnoprávnej ochrany detí dostanú odmeny za prácu v prvej línii v boji s COVID-19 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ministerstvo hospodárstva poskytlo štátu takmer 400 mil. eur, najviac peňazí smerovalo do Bratislavského kraja

Štátnu pomoc ad hoc dostalo od ministerstva hospodárstva päť príjemcov, mierne prekročila 25 mil. eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *