Home / šport / Tenis / Rozhodkyňa, ktorú trafil Djokovič na US Open loptičkou, vraj rozhoduje zápasy inkognito

Rozhodkyňa, ktorú trafil Djokovič na US Open loptičkou, vraj rozhoduje zápasy inkognito

25.9.2020 (Webnoviny.sk) – Ubehli už bezmála tri týždne od chvíle, čo Novak Djokovič napálil loptičku do krku čiarovej rozhodkyne Laury Clarkovej tak nešťastne, že jej spôsobil chvíľkové dusenie a stálo ho to vylúčenie z jedného z najväčších turnajov na svete.

Odvtedy sa svetová jednotka pozviechala a po predčasnom konci v osemfinále na US Open po piaty raz v kariére ovládla prestížny antukový turnaj v Ríme.

Na tenis nezanevrela

Čo je však s rozhodkyňou, ktorá po zverejnení jej účtu na instagrame začala čeliť rôznym vyhrážkam fanúšikov tenisu?

Obviňovali ju z prehnanej reakcie a nepriamo aj z toho, že Djokovič nemohol v New Yorku získať 18. grandslamový titul v kariére.

Podľa srbských médií sa Clarková po incidente stiahla do ústrania a vrátila sa domov do Owensboro v štáte Kentucky, kde žije.

Iný zdroj zasa tvrdí, že Clarková úplne nezanevrela na tenis, ale zápasy rozhoduje zamaskovaná tak, aby ju spoznalo čo najmenej ľudí.

Djokovič sa ospravedlnil

„Po US Open rozhodovala dva zápasy vrátane štvorhry na neznámom mieste. Urobila to inkognito. Chodí zamaskovaná, natiahla si klobúk, aby jej nebolo vidieť do tváre. Evidentne nechce, aby ju ľudia spoznávali,“ cituje portál denníka Blic Clarkovej kamaráta.

Djokovič sa po nešťastnom incidente rozhodkyni ospravedlnil a neskôr tak učinil aj prostredníctvom sociálnych sietí.

Belehradský rodák nevyužil ideálnu príležitosť na zisk 18. grandslamového titulu v kariére, ktorým by sa na jeden triumf priblížil Španielovi Rafaelovi Nadalovi a na dva historickému lídrovi Švajčiarovi Rogerovi Federerovi.

Práve Nadal a Federer v New Yorku tento rok chýbali a Djokovič bol väčšinou odborníkov aj fanúšikov pasovaný za najväčšieho favorita.

Viac k témam: US Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Rozhodkyňa, ktorú trafil Djokovič na US Open loptičkou, vraj rozhoduje zápasy inkognito © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *