Home / EKONOMIKA / Európske krajiny zavádzajú drastické opatrenia proti COVID-19, ale menový fond to vidí pozitívne

Európske krajiny zavádzajú drastické opatrenia proti COVID-19, ale menový fond to vidí pozitívne

25.9.2020 (Webnoviny.sk) – Európska únia vo štvrtok skonštatovala, že v niektorých členských štátoch, ktoré zavádzajú drastické opatrenia proti šíreniu koronavírusu, je momentálne situácia horšia ako v marci.

Rekordy vo Francúzsku

Deň po nariadení prísnejších opatrení týkajúcich sa testovania zaznamenali vo Francúzsku rekordný denný počet infikovaných – vyše 16-tisíc prípadov.

Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis zasa varoval, že v Aténach bude možno potrebné opätovné zavedenie obmedzenia pohybu obyvateľstva, pokiaľ nebude verejnosť schopná pomôcť pri znižovaní nových prípadov rešpektovaním dištančných opatrení a nosením tvárových masiek.

Izrael, ktorý minulý týždeň zatvoril školy a zaviedol početné obmedzenia na pracoviskách a pri voľnočasových aktivitách, v rámci druhého celonárodného „lockdownu“ vo štvrtok ešte viac sprísnil svoje pravidlá.

Hospodársky výhľad je priaznivejší

Väčšina pracovísk a obchodov bude uzatvorená, pričom modlitebné stretnutia a demonštrácie budú prísne regulované.

Tvrdé opatrenia zavedené počas skoršej fázy pandémie koronavírusu, ktorý dosiaľ potvrdili u viac ako 30 miliónov ľudí a spôsobil smrť takmer milióna osôb, ochromili podniky a nasmerovali svetovú ekonomiku do recesie.

Medzinárodný menový fond však vo štvrtok uviedol, že hospodársky výhľad je v súčasnosti priaznivejší ako v júni. Hovorca Gerry Rice naznačil, že niektoré časti globálnej ekonomiky „začínajú otáčať hlavami“, no dodal, že výhľadovo to vyzerá „veľmi náročne“.

Viac o téme: Koronavírus

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Európske krajiny zavádzajú drastické opatrenia proti COVID-19, ale menový fond to vidí pozitívne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *