Home / EKONOMIKA / Sociálna poisťovňa bude získavať informácie iba o deťoch, ktoré nechodia do školy

Sociálna poisťovňa bude získavať informácie iba o deťoch, ktoré nechodia do školy

24.9.2020 (Webnoviny.sk) – Okresné úrady budú Sociálnej poisťovni po novom poskytovať informácie iba o deťoch, ktoré nechodia do školy. Ako informoval riaditeľ odboru komunikácie s verejnosťou Sociálnej poisťovni Peter Višváder, táto zmena, ktorá sa riadi novelou zákona o sociálnom poistení, platí od stredy 23. septembra. Do 3. októbra by mali školy poslať svoje prvé zoznamy „neúčasti“ za september 2020 okresným úradom v sídle.

Poisťovňa musí mať zoznamy žiakov materských škôl a škôl od okresných úradov za každý mesiac k dispozícii do desiateho dňa nasledujúceho mesiaca. Višváder vysvetlil, že načas doručené zoznamy so správnymi údajmi potrebuje Sociálna poisťovňa k tomu, aby mohla skontrolovať nárok na vyplatenú pandemickú dávku ošetrovné poberateľovi tejto dávky.

Višváder zároveň upozornil, že pre detské jasle a zariadenia sociálnych služieb sa povinnosti nemenia. Platí pre nich aj naďalej povinnosť zasielať zoznamy klientov.

Tiež platí nahlasovanie zmien v týchto zoznamoch spolu so zoznamami prítomných klientov. Tieto inštitúcie sú povinné doručiť zoznamy a zmeny do e-schránky Sociálnej poisťovne do desiateho dňa nasledujúceho mesiaca.

Viac k témam: pandemická OČR
Zdroj: Webnoviny.sk – Sociálna poisťovňa bude získavať informácie iba o deťoch, ktoré nechodia do školy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *