Home / SVET / Rusko reaguje na údajné nepriateľské korky Európskej únie zoznamom osôb so zákazom vstupu na jeho územie

Rusko reaguje na údajné nepriateľské korky Európskej únie zoznamom osôb so zákazom vstupu na jeho územie

23.9.2020 (Webnoviny.sk) – Rusko rozširuje zoznam európskych predstaviteľov, ktorí majú zákaz vstupu na jeho územie. Moskva tak podľa svojich slov reaguje na agresívne konanie Európskej únie (EÚ), informuje agentúra AFP.

Ruské ministerstvo zahraničia v stanovisku nekonkretizovalo, na aké konkrétne „nepriateľské kroky“ voči Rusku a jeho občanom reaguje sankciami. Vzťahy Ruska s európskymi štátmi sa však zhoršili po tom, čo Nemecko a Francúzsko uviedli, že ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného otrávili nervovoparalytickou látkou typu novičok.

Ministerstvo vyhlásilo, že rozširuje „recipročný zoznam zástupcov krajín a inštitúcií EÚ, ktoré majú zákaz vstupu na ruské územie“. Počet na zozname je podľa neho rovnaký, ako je počet jeho zástupcov na zozname EÚ.

„EÚ pokračuje v rozširovaní svojich sankčných nástrojov a uplatňuje ich na základe neopodstatnených a niekedy absurdných zámienok. Opakovane sme EÚ varovali pred zhubnosťou takéhoto prístupu,“ vyjadril sa rezort s tým, že ak bude Brusel pokračovať vo svojej „konfrontačnej“ politike, Moskva si vyhradzuje právo konať ďalej.

Viac k témam: Koronavírus, sankcie, zákaz vstupu do krajiny
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko reaguje na údajné nepriateľské korky Európskej únie zoznamom osôb so zákazom vstupu na jeho územie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *